Matiaş

[Mateiaş, Mace, Macea, Maftei, Mavtei, Mateş, Matea, Matei, Matuian, Maftea, Maftena, Matita, Matache, Mateescu ]
Orginea:
magiară
Potrivit pentru:
Baiat

Numele Matiaş este o formă derivată a numelui Matei care Matei este un nume biblic care are la baza formării lui numele „Matihjah” („Mathathan, Matthai”) – format la rândul său din prescurtarea termenului “Jave” (divinitate) şi substantivul “jmatath” (cadou, dar).

Astfel, Matei se poate traduce prin sintagma “om dăruit de Dumnezeu” sau “dar de la Dumnezeu”.

Răspândirea lui în Europa s-a realizat pe cale creştină, odată cu prezenţa în Noul Testament, unde găsim două variante: Matthaeus si Matthaius. Apostolul Matei a redactat prima dintre cele trei Evanghelii din Biblie, Evanghelie în care acesta prezintă cele cinci discursuri ale lui Iisus despre Împărăţia lui Dumnezeu şi în care este destăinuit arborele genealogic al Domnului.

Biserica ortodoxă îl sărbătoreşte pe Sf. Apostol Matei pe data de 16 noiembire, în timp ce calendarul greco-catolic îl pomeneşte pe 21 septembrie.

 

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Sexul la menstruație: beneficii pentru sănătate