Cătălin

[Cătreanu, Cătă, Căţoiu, ]
Orginea:
greacă
Potrivit pentru:
Baiat

Cătălin are la bază numele gregesc “aikaterine” care se traduce prin adjectivul „pur”, fiind considerat şi un derivat al cuvântului „katharos”.

A doua variantă atestă numele Cătălin, cu forma feminină Cătălina, ca ramificare a numelui de la zeiţă Hecate, Hecateros ce stă la baza numelui Ecaterina, foarte răspândit în Europa, dar şi în România.

În lingvistica egipteană, forme apropiate de numele Cătălin au semnificaţia: „coroană”. În documentele româneşti, numele Cătălina este atestat încă din 1495.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica