Călin

[Călinaş, Călinel]
Orginea:
slavă
Potrivit pentru:
Baiat

Căiln reproduce forma slavă Kalin, întâlnită frecvent în onomastica bulgarilor, ucrainienilor, a sârbilor sau a croaţilor.
Există şi părerea conform căreia Kalin ar fi de fapt de origine turco-tătară şi se traduce prin „corpolent”, „gros”.

Prima atestare a numelui Călin datează încă din 1391 în Ţara Făgăraşului. Derivatul lui toponimic Călineşti a fost atestat în 1388, fiind numele unui sat din Argeş.

Numele Călin a devenit celebru odată cu poemul „Călin – (file din poveste)” scris de Mihai Eminescu.

Deşi există un arbust ce face flori albe şi fructe roşii exact cu aceeaşi denumire, nu s-a realizat până acum nicio legătură lingvistică între plantă şi numele de fată sau de băiat Călina, Călin.
 

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Andreea Boiangiu: recoltarea de celule stem la naștere vs. clamparea întârziată