5 sfaturi care te ajută să scapi de rosul unghiilor

Obiceiul de a roade unghiile este deosebit de comun atunci când vine vorba de alinarea stresului. Cu toate acestea, oamenii îşi rod unghiile chiar şi în momente de extaz, de plictiseală sau de inactivitate.
  • Publicat:
  • Actualizat:
5 sfaturi care te ajută să scapi de rosul unghiilor

Obiceiul de a roade unghiile este deosebit de comun atunci când vine vorba de alinarea stresului. Cu toate acestea, oamenii îşi rod unghiile chiar şi în momente de extaz, de plictiseală sau de inactivitate. Acesta poate fi de asemenea un comportament învăţat de la membrii familiei.

Multe persoane îşi rod unghiile fără însă a realiza acest lucru. S-ar putea să fii implicat într-o altă activitate, cum ar fi cititul, uitatul la televizor sau vorbitul la telefon şi să începi să îţi muşti unghiile fără să te mai gândeşti conştient la acest lucru.

Vrei să scapi de acest obicei? Iată cinci sfaturi eficiente care pot da rezultate şi în cazul tău!

Menţinerea unei manichiuri îngrijite

Ori de câte ori ai ocazia, ai grijă de unghiile tale. Desigur, acest lucru este mult mai uşor de realizat de către o femeie decât de către un bărbat, dar este indicat pentru ambele genuri ca unghiile să fie cât mai curate şi aranjate cu putinţă. Odată ce produsul final va arăta atât de bine, nu va trebui decât să vă concentraţi pe menţinerea lui în respectiva stare!

Păstrarea unghiilor la dimensiuni cât mai mici

Pentru a împiedica tentaţia de a roade unghiile tot timpul, un truc simplu este să le păstraţi scurte! În plus faţă de beneficiul de a nu le mai roade, ele vor oferi mâinilor tale un aspect curat şi îngrijit. Tăiaţi unghiile constant şi împingeţi sau îndepărtaţi cuticulele atunci când este nevoie.

Menţinerea unei diete sănătoase

O dietă sănătoasă te va ajuta să te simţi mai bine per ansamblu şi va ajuta şi să ai unghii mai sănătoase. Consumă alimente bogate în calciu şi magneziu, astfel încât unghiile să se regenereze.

Studiile atestă faptul că în cea mai mare parte motivul pentru care ai tendinţa să îţi rozi unghiile este o lipsă de calciu şi magneziu din organism.* Corpul nostru are nevoie de aceste minerale. Ouăle, soia, cerealele integrale şi ficatul sunt alimente de ajutor pentru menţinerea sănătoasă a unghiilor. Mineralele sulfuroase găsite în mere, castraveţi, struguri, usturoi, sparanghel şi ceapă – ajută, de asemenea, la creşterea unghiilor. **

Înlocuirea comportamentului problemă cu alte activităţi

Ori de câte ori simţi nevoia de a roade unghiile, găseşte o altă activitate pe care să o poţi realiza în loc. Unor oameni le place să îşi admire mâinile, să le ascundă în buzunar, să se joace cu un elastic, etc. Doar asigură-te că nu este un obicei prost.
Iată câteva exemple de activităţi: joacă-te cu cheile, cu un elastic pe care să îl păstrezi mereu cu tine special pentru acest lucru, cu o minge antistress, cu mâinile în sine – imită diverse forme, cu o sfoară, aplică un strat de cremă cu un parfum mai puternic etc.

Sărbătoreşte succesul unghiilor tale

Studiile atestă faptul că recompensele utilizate ca întăritor al comportamentului sunt deosebit de eficiente.*** Astfel, ori de câte ori unghiile ating un nou prag în procesul de înfrumuseţare, recompensează-te fie cu ceva ce îţi place, fie prin a le arăta prietenilor progresul obţinut. Obiceiul de a roade unghiile este deosebit de comun şi nu foarte uşor de renunţat la el – mândreşte-te cu succesul tău!

Felicitări, unghiile tale au acum un aspect mult mai sănătos şi demn de a fi prezentat în societate. Ca urmare, noi îţi recomandăm să păstrezi acest aspect cât mai mult cu putinţă şi să nu uiţi să te îngrijeşti permanent de unghiile tale, pentru că sunt cartea ta de vizită!

Nu uita nici de accesoriile atât de importante pentru îngrijirea unghiilor

Scholl îţi propune utilizarea Sistemului Electronic de Îngrijirea Unghiilor Scholl Velvet Smooth – care este util atât în îngrijirea unghiilor de la mâini, cât şi a celor de la picioare.

Aparatul este mic, uşor de transportat şi oferă un aspect neted şi strălucitor unghiilor de îndată ce este folosit.

De asemenea, poţi apela şi la uleiul Scholl pe care îl aplici ulterior folosirii aparatului, îmbogăţit cu 7 componente nutritive, printre care şi vitamina E, extrem de importantă pentru sănătatea pielii şi a unghiilor.

Surse: *www.dailymail.co.uk, **www.dermascope.com, *** psychcentral.com, Foto: 123rf.com

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”