Cum să-ţi faci SPA la tine acasă pentru îngrijirea picioarelor

Iată care sunt paşii pe care trebuie să îi urmezi pentru a realiza propriul SPA la tine acasă!
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cum să-ţi faci SPA la tine acasă pentru îngrijirea picioarelor

Zilele friguroase ne îndeamnă să evităm ieşirile relaxante în parc, dar asta nu înseamnă că nu ne putem crea acasă, în confortul căminului, o ambianţă care să ne binedispună, să ne încarce cu energie şi să ne redea frumuseţea. O baie caldă la picioare după o zi lungă de muncă îţi va încărca bateriile, pregătindu-te fie pentru o petrecere de care nu aveai deloc chef, fie de o sesiune intensă de curăţenie, pe care ai tot amânat-o în cursul săptămânii.

Spune adio stresului şi pregăteşte-te pentru răsfăţ cu ajutorul unor trucuri ce îţi vor transforma căminul într-un SPA făcut chiar la tine acasă!

Picioarele tale sunt nepreţuite: te poartă în cele mai frumoase colţuri de lume, îţi susţin efortul de a pierde în greutate şi te pun în valoare în ochii persoanei iubite. De aceea, este important să le acorzi în fiecare zi o atenţie deosebită şi să nu le chinui cu încălţări incomode.

Nu trebuie să cheltui o avere pe şedinţe la saloane de cosmetică, pentru că avem pentru tine câteva sfaturi utile, ce te vor ajuta să obţii o piele fină şi catifelată.

Iată care sunt paşii pe care trebuie să îi urmezi pentru a realiza propriul SPA la tine acasă:

1. Umple un recipient cu apă caldă (nu foarte fierbinte), apoi adaugă câteva picături de ulei esenţial de mentă. Acesta are rolul de a revigora picioarele obosite. Poţi adăuga apoi ulei de lavandă sau de migdale şi o ceaşcă de lapte pentru înmuierea pielii întărite a tălpilor.

Dacă ai o piele uscată, pentru realizarea unei băi relaxante şi revitalizante poţi folosi gelul emolient Scholl Velvet Smooth™ care conţine substanţe hrănitoare şi pentru netezirea pielii, cum ar fi caviar verde, minerale marine şi vitamina E.

Dacă ai picioarele umflate, câteva linguriţe cu sare Epsom adăugată în apă te vor scăpa de această neplăcere.

2. Stai cu picioarele în apă cel puţin 10 minute, pentru ca pielea ta să beneficieze de acţiunea ingredientelor miraculoase menţionate.

3. După această etapă, este momentul să apelezi la o pilă abrazivă de calitate, care îndepărtează stratul de celule moarte de la suprafaţa pielii şi o netezeşte. O pilă electronică înlătură pielea îngroşată, lăsându-ţi tălpile catifelate în doar câteva minute! Particulele micro-abrazive cu cristale de diamant permit o exfoliere în profunzime, dar fără durere şi fără riscuri de a te răni. În plus, pila este prevăzută cu un sistem care opreşte aparatul, în cazul în care apeşi prea tare pe piele.

4. Îndepărtează reziduurile de piele cu apă şi usucă tălpile cu un prosop moale, dar nu te grăbi să porţi şosetele călduroase, ci masează delicat pielea folosind crema hidratantă de zi pentru picioare. Formula sa specială îţi va menţine picioarele hidratate pe tot parcursul zilei. Crema are o textură uşoară şi se absoarbe în doar 60 de secunde.

5. Nu doar tălpile merită o atenţie aparte, ci şi unghiile! Acum este momentul oportun să ai grijă de unghiile de la picioare, care sunt mai moi şi mai uşor de pilit. Taie cu grijă unghiile în forma dorită, dar ai grijă la colţuri! Acestea nu trebuie eliminate în totalitate, pentru că astfel va creşte riscul ca ele să crească în piele. În plus, sterilizează bine unghiera înainte de a o folosi, pentru a reduce riscul de pătrundere a bacteriilor, care favorizează apariţia unghiei încarnate, o afecţiune des întâlnită.

6. Ritualul de înfrumuseţare nu poate fi complet fără un ulei de cuticule, care hrăneşte şi regenerează unghiile şi cuticulele. Masajul cu acest ulei stimulează circulaţia sanguină la nivelul unghiilor şi contribuie la obţinerea aspectului natural al unghiei.

Pentru a preveni îngălbenirea şi exfolierea unghiilor, evită oja cu pigment foarte închis şi foloseşte un dizolvant fără acetonă, care conţine vitaminele A, E, D, minerale şi substanţe hrănitoare ce protejează şi hrănesc unghiile şi cuticulele. Un lac de unghii transparent, cu proprietăţi hidratante, este mai mult decât suficient pentru o pedichiură îngrijită!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”