6 suplimente care te întineresc. Ștergi rapid anii în plus de pe ten

Deși fiecare dintre noi experimentează diferit aceste simptome, anumite suplimente ar trebui să aibă aceeași reacție în cazul tuturor.
  • Publicat:
6 suplimente care te întineresc. Ștergi rapid anii în plus de pe ten
Foto: shutterstock

Firește, nu putem opri timpul în loc, dar există câteva alegeri în stilul de viață pe care le putem face, dar și produse, care ne pot ajuta să încetinim procesul de îmbătrânire. Ridurile, durerile articulare, reeducerea metabolismului sunt doar câțiva factori pe care îi depistăm odată cu înaintarea în vârstă. Deși fieacare dintre noi experimentează diferit aceste simptome, anumite suplimente ar trebui să aibă aceeași reacție în cazul tuturor.

Suplimentele sunt esențiale pentru un stil de viață sănătos, din diferite motive. Multe dintre ele pot încetini semnele de îmbătrânire și cu siguranță îți sunt deja cunoscute, în timp ce cu altele poate că nu ești atât de familiarizat.

Suplimente anti-îmbătrânire: Colagenul

Colagenul a devenit destul de popular în ultimii ani, iar acesta se regăsește atât sub formă lichidă, cât și ca pudră, ceea ce-l face ușor de incorporat în dietă. Colagenul este cea mai abundentă proteină din corp, dar odată cu înaintarea în vârstă se produce din ce în ce mai puțin. Această proteină ajută ca țesuturile să fie mai puternice, la fel și oasele, pielea și tendoanele. Cu trecerea anilor, probabil vei observa schimbări la nivelul țesuturilor pentru că organismul produce mai puțin colagen, iar aspectul pielii, părului și unghiilor se schimbă.

Suplimente cu vitamina C

Acest nutrient servește mai multor funcții din organism, fiind chiar un antioxidant care sprijină sănătatea celulară, dar și stimularea producției de colagen din corp. După cum bine știm, suplimentele cu colagen îmbunătățesc aspectul pielii, iar cele cu vitamina C ajută la acest proces. În urma unui studiu s-a descoperit că suplimentele cu vitamina C îmbunătățesc hidratarea pielii și stimulează producția de colagen, doi factori care pot încetini îmbătrânirea. Pe lângă efectele antioxidante, vitamina C sprijină sănătatea celulară și sistemul imunitar.

Suplimente antioxidante: Resveratrolul

Vitamina C nu este singurul supliment antioxidant. Resveratrolul are și el același efect și servește ca antiinflamator, protejează sănătatea cardiovasculară și ajută la îmbătrânirea sănătoasă.

Suplimente anti-îmbătrânire: Omega-3

Această grăsime esențială ajută la îmbunătățirea memoriei. De asemenea, durerile articulare sunt și ele un simptom comun al înaintării în vârstă, iar omega-3 ajută la ameliorarea simptomelor.

Suplimente anti-îmbătrânire: Extractul de ceai verde

Galatul de epigalocatechină (EGCG) este un compus care se regăsește în ceaiul verde și vine la pachet cu numeroase beneficii. Un studiu sugerează că EGCG ajută la încetinirea îmbătrânirii creierului, iar alte cercetări indică faptul că acest compus îmbunătățește hiperpigmentarea pielii.

Suplimente cu vitamina B12

Vitaminele B sunt ușor de integrat în dietă. Odată cu înaintarea în vârstă, organismul nu mai absoarbe eficient vitamina B 12 și deficitul poate fi tradus ca anemie. Senzația de oboseală este și ea un efect advers al deficitului de vitamina B12.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”