Variatiile de temperatura aduc valuri de raceli. Cum lupti cu ele?

In aceasta perioada a anului este extrem de important sa ne ajutam organismul sa lupte impotriva racelilor, gripei si a asteniei, oferindu-i vitamine care sa ajute la intarirea sistemului imunitar.
03.12.2010
Variatiile de temperatura aduc valuri de raceli. Cum lupti cu ele?
Variatiile de temperatura cauzeaza valuri de raceli
Toamna prelungita ne da dureri de cap! Variatiile de temperatura, atat de la noapte la zi, cat si de la o zi la alta, ne dau peste cap sistemul imunitar, fapt ce ne predispune la raceli, gripa, infectii faringiene si chiar la stari depresive.

„In aceasta perioada a anului este extrem de important sa ne ajutam organismul sa lupte impotriva racelilor, gripei si a asteniei, oferindu-i vitamine care sa ajute la intarirea sistemului imunitar. Vitamina C, impreuna cu uleiurile volatile de pin – care are efect expectorant, menta – care inlatura durerea si senzatia de usturime la nivel faringian sau eucalipt – care scade secretia de mucus, complexul de vitamine B si echinacea fac minuni atunci cand vine vorba de tinerea racelii la distanta”, a explicat dr. Cristina Bogdan, medic naturopat.

Starile febrile, semn de gripa!

Spre deosebire de raceala, gripa se manifesta mult mai violent. Gripa este o boala infectioasa, contagioasa, ce se manifesta prin simptome respiratorii si fenomene toxice generale. Gripa se transmite pe cale aeriana, fie direct prin tuse sau stranut, fie indirect, prin obiecte contaminate – batista, prosop, vesela.

„Gripa se manifesta brusc, cu simptome precum: stari febrile – 39 grade Celsius, frisoane, dureri de cap, stare de slabiciune, dureri musculare, inflamarea amigdalelor, tuse si pierderea poftei de mancare”, a explicat dr. Bogdan.

Formele comune de gripa se trateaza la domiciliu, cu repaus la pat si antitermice – paracetamol. Nu se ia aspirina deoarece aceasta poate favoriza aparitia sindromului Reye. In cazul unei forme severe de gripa, este indicat sa apelati la medicul de familie si sa va tratati in spital.

Cand sismtiti primele simtome de raceala sau gripa, este indat sa luati produse cu efect antiinflamator, antimicrobian si antiviral, produse care care scad secretia de mucus de la nivelul cailor respiratorii, au efect expectorant sau care au proprtati dezinfectante la nivel bucofaringian – dupa caz. Pentru prevenire, puteti apela la preparatele naturiste care ajuta la intarirea imunitatii organismului, prevenind astfel aparitia racelii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor

Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ... citește mai mult

Pericolul Herpes: Bucal vs. Genital
Pericolul Herpes: Bucal vs. Genital
Recomandare video
Dr. Laura Ciutacu, SANADOR: teste și analize înainte de sarcină