Urinări frecvente noaptea: 3 motive pentru care mergi des la toaletă

Dacă te confrunți cu urinări frecvente pe timpul nopții acestea pot indica o problemă serioasă de sănătate: hipertensiunea arterială.
  • Publicat:
Urinări frecvente noaptea: 3 motive pentru care mergi des la toaletă
Foto: envato

Dacă te confrunți cu urinări frecvente pe timpul nopții acestea pot indica o problemă serioasă de sănătate: hipertensiunea arterială. Potrivit unui articol publicat în jurnalul Hypertension Research, hipertensiunea este asociată creșterii producției de urină pe timpul nopții. Motivul? Cercetătorii cred că atunci când o persoană are o sensibilitate la conținutul crescut de sare și cu toate astea mănâncă foarte sărat, nu mai pot elimina excesul de sare pe timpul zilei, iar ca rezultat o fac noaptea.

O cercetare preliminară prezentată la o întâlnire a oamenilor de știință arată o legătură între hipertensiune și drumurile pe care le facem la toaletă pe timpul nopții. Studiile indică faptul că dacă simți nevoia să urinezi pe timpul nopți poți avea o tensiune crescută sau exces de fluide în organism.

Atunci când consumi prea multă sare, organismul încearcă să ducă apa în vasele de sânge, scrie Asociația Americană a Inimii (AHA). În timp, acceastă retenție de fluide poate duce la hipertensiune. Așa cum sugerează cercetătorii, asta se traduce ca urinări frecvente pe timpul nopții.

Urinări frecvente pe timpul nopții: de ce apar?

Produci mai multă urină noaptea

O afecțiune numită poliurie nocturnă poate fi principalul motiv pentru care nu poți dormi și faci drumuri dese la toaletă. Acesta este un sindrom în care cantitatea de urină de pe timpul zilei diferă față de cea de pe timpul nopții. Pacienții cu poliurie nocturnă produc peste 33% din cantitatea zilnică de urină pe timpul nopții. Boli precum Alzheimer, Parkinson, boala cronică de rinichi sau apneea de somn obstructivă pot fi și ele afecțiuni care declanșează poliuria nocturnă.

Vezica ta nu este capabilă să țină cantitatea de urină pe care o produci pe timpul nopții

În această situație, capacitatea vezicii pe timpul nopții este scăzută. Există câteva cauze, printre care infecțiile și inflamațiile care te fac să îți golești frecvent vezica pe timpul nopții. Un raport publicat în jurnalul BMJ spune că mulți pacienți sunt afectați atât de poliurie nocturnă, cât și de incapacitatea nocturnă a vezicii, care sunt două lucruri complet separate.

Urinări frecvente pe timpul nopții: Nu dormi bine

Unele persoane ajung să urineze frecvent pe timpul nopții pentru că pur și simplu nu au un somn corespunzător. Cu cât se trezesc mai des, cu atât ajung la baie mai des, iar asta nu are nicio legătură cu sănătatea vezicii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân