Totul despre beneficiile antioxidantilor

Pe 9 martie, am inaugurat clubul CSID si am intors o noua pagina din era comunicarii directe specialisti - consumatori CSID.
31.03.2009
Totul despre beneficiile antioxidantilor
Totul despre beneficiile antioxidantilor

Finalul sezonului rece si debutul celui cald este o perioada ideala pentru refacerea rezervelor de vitamine, minerale si antioxidanti, aliati de baza ai sanatatii organismului. Iata contextul perfect pentru a ne pune la curent cu cele mai hot informatii despre fructe si legume, surse vitale de elemente pretioase. Le-am aflat de la specialistii prezenti la primul eveniment CSID din 2009!

Luna aceasta, avem vesti bune! Pe 9 martie, am inaugurat clubul CSID si am intors o noua pagina din era comunicarii directe specialisti – consumatori CSID, persoane constiente de importanta sanatatii si responsabile de starea de bine a intregii familii. Si asta la doar o zi de la celebrarea esentei feminine universale!

Avandu-l drept partener pe Cappy, tema a fost una pe gustul femeilor din toate punctele de vedere: beneficiile pentru sanatate ale elementelor din sucurile dulci, dar sanatoase.

Si ne-am referit in primul rand la antioxidanti, cunoscuti pentru capacitatea lor extraordinara de a combate radicalii liberi, produsi toxici din organism care atenteaza in fiecare secunda la sanatatea celulelor.

Ne-a pus in tema despre beneficiile antioxidantilor nutritionistul Luana Sahian care, in acord cu vocile medicale din toata lumea, pledeaza pentru introducerea in alimentatie a unor cantitati optime de fructe si legume.

In plus, Marian Naiman a explicat celor 50 de cititoare CSID, adepte ale unui stil de viata sanatos, ce sunt sucurile functionale, cum este posibila prezervarea vitaminelor si care sunt cele mai bogate surse de antioxidanti, care nu fac insa rabat de la un gust placut si ispititor. 

Si ma refer aici la Cappy Body Time Antiox, un amestec de fructe tropicale si locale, precum ananasul, ciresele negre sud-americane, coacazele, morcovii, portocalele si zmeura.

A fost degustat de toata lumea si apreciat, mai ales ca are doar 47 de calorii pe 100 ml! De asemenea, in cadrul evenimentului, fiecare participant a beneficiat de o evaluare extrem de precisa a nivelului de betacaroten din piele si implicit, a celui de antioxidanti de la nivel sanguin.

In final, ne-am delectat cu preparatele din bucataria fusion asiatica propusa de clubul Fratelli, iar la desert, cu riscul de a nu mai manca 3 zile, am degustat cea mai delicioasa spuma de bezea cu cirese amare, stropita cu un suc special,  abundand in antioxidanti.

Citeste si Superalimente cu superputeri?
               Numai miere…

Foto: SHUTTERSTOCK, VICTOR CIUPULIGA

 

 

CSID: Despre leucemie
CSID: Despre leucemie
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea