Îngrijirea corectă a penisului: cum să eviți disfuncția erectilă 

  • Publicat:
Îngrijirea corectă a penisului: cum să eviți disfuncția erectilă 
Îngrijirea corectă a penisului presupune o abordare holistică. Cum să eviți disfuncția erectilă / Foto: Shutterstock

Sănătatea penisului este o parte importantă a stării de bine pentru orice bărbat. Aceasta presupune mai mult decât menținerea unei erecții, ejacularea sau capacitatea de reproducere. Îngrijirea deficitară a penisului poate avea impact major în viața de zi cu zi, cauzând stres, încredere de sine scăzută sau dezvoltarea unor diverse boli.

Când vorbim de sănătatea penisului ne referim la abilitatea bărbatului de a urina confortabil, abilitatea de a obține și menține o erecție și fertilitate.

Sănătatea penisului se referă și la evitarea infecțiilor transmise sexual sau a cancerului de penis.

Factorii care pot duce la probleme de sănătate ale penisului sau disfuncții erectile

Nivelul hormonilor – atunci când există un nivel scăzut de testosteron, pot apărea disfuncțiile erectile

Vârsta – pe măsură ce avansezi în vârstă, cresc șansele să experimentezi disfuncții erectile. Acest lucru se întâmplă cel mai des pentru că nivelul de testosteron scade în mod natural odată cu trecerea timpului

Diverse boliHipertensiunea, diabetul zaharat și anumite boli neurologice pot duce la disfuncții erectile. Factori psihologici precum anxietatea și depresia pot să afecteze erecția.

Sexul – poți să te alegi cu o infecție transmisă în timpul sexului neprotejat, de aceea e indicat să folosești prezervativul de fiecare dată sau sa te testezi de boli transmise sexual după fiecare partener, ori, dacă vrei să practici sex neprotejat, să rămâi într-o relație monogamă.

Ce sa faci pentru o sănătate corectă a penisului

Sănătatea penisului are nevoie de o abordare holistică. Cu alte cuvinte, ai grijă de alte aspecte ale sănătății generale care sunt importante pentru sănătatea penisului. Acestea sunt importante pentru că diverse boli pot afecta fertilitatea. Iată ce trebuie să știi:

Stai hidratat – Ar putea fi o legătură între deshidratare și disfuncțiile erectile, așa că hidratează-te corect.

Mănâncă echilibrat – O dietă echilibrată te ajută să eviți diabetul sau bolile de inimă, care pot duce la disfuncții erectile.

Un studiu din 2016 a dezvăluit că bărbații care consumă flavonoide, care se găsesc mai ales în legume și fructe, au șanse mai mici să dezvolte disfuncții erectile.

Anumite alimente pot, de asemenea, să crească nivelul de testosteron și să îmbunătățească fertilitatea. Acestea includ: spanac, alimente picante cu capsaicină, avocado.

Fii activ – activitatea fizică moderată reduce șansele de disfuncții erectile. Chiar și o plimbare poate deseori să îmbunătățească sănătatea penisului.

Fă exerciții pe podea pentru pelvis – acestea s-au dovedit folositoare pentru a obține și menține erecția, dar și pentru o sănătate urinară corectă. Exercițiile Kegel sunt, de asemenea, de ajutor. Ele presupun încordarea mușchilor pe care îi folosești la urinare timp de 5 secunde, apoi relaxarea lor pentru încă 5 secunde. Repetă-le în 10 runde zilnic sau chiar de mai multe ori într-o zi.

Păstrează o greutate sănătoasă – asta te ține departe de diabet, colesterol crescut, boli de inimă, acestea afectând erecția.

Ține stresul sub control – încearcă să înlături stresul și anxietatea prin a respirații profunde, meditație, petrecerea timpului cu cei dragi.

Odihnește-te corespunzător – somnul este foarte important pentru sănătatea vasculară. Lipsa somnului poate duce la o scădere a testosteronului sau a altor dezechilibre hormonale.

Evită fumatul – acesta este legat puternic de disfuncțiile erectile și scade și fertilitatea.

Consumă alcool în cantități moderate – alcoolul poate fi foarte nociv pentru sănătate dacă este consumat în cantități mari.

Igiena corectă pentru penis

Dincolo de acești factori, e indicat să ai o igienă corectă a penisului și să mergi la medic dacă observi secreții neobișnuite, bășici, negi sau iritații ale penisului.

Igiena penisului se face zilnic, se evită un săpun dur. Mișcările trebuie să fie delicate de-a lungul penisului și în zona testiculelor.

De, asemenea, pentru o sănătatea bună a penisului evită infecțiile transmise sexual. Pentru asta e recomandat ca după vârsta de 12 de ani să faci vaccinul anti HPV. Dacă nu ai beneficiat de vaccin în copilărie, poți să-l faci și ca adult. Vorbește cu medicul tău de familie pentru asta.

Un instrument foarte eficient în evitarea infecțiilor sexuale este prezervativul, care este recomandat în orice tip de sex – oral, vaginal, sau anal.

Sursa: Healthline

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân