Va confruntati cu o stare prelungita de oboseala? Ei bine, este momentul sa va faceti testele pentru a depista prezenta unor microorganisme periculoase in organism. Din pacate, puteti descoperi ca sunteti infectati cu virusul hepatitei B, unul dintre cele mai contagioase. Acesta poate face ravagii in organism daca nu este depistat la timp.
„Ani de zile, am fost tratata cu vitamine, pentru ca acuzam o stare accentuata de epuizare. Iar medicul de familie nu si-a dat seama ca am o problema serioasa de sanatate” – iata experienta nefericita a lui Nadine Piorkowsky, sales manager in Franta. Dupa cateva analize, mai riguroase, femeia primea o veste soc: suferea de hepatita de tip B.
Contaminarea cu virusul intervenise in urma unei transfuzii de sange pe care o suportase in urma cu 25 de ani. Astazi, Nadine Piorkowsky este presedintele Asociatiei Europene a Pacientilor cu Boli Hepatice. Prezenta la Conferinta Anuala a Asociatiei Europene pentru Studiul Ficatului, femeia a pledat puternic pentru testele regulate de monitorizare a ficatului, victima perfecta a virusului hepatitei B.
Mic, mic, dar contagios
Stam deseori si ne intrebam cum unele microorganisme pot deveni atat de periculoase pentru organism atunci cand se inmultesc excesiv. Perfid si rezistent, virusul hepatitei B loveste in laboratorul nostru de la purtator: ficatul. Daca este prezent in cantitate mare, virusul pur si simplu inflameaza ficatul si ii compromite treptat functiile.
Mai mult, poate da ciroza si cancer hepatic. Insa acest lucru nu se intampla imediat dupa infectare. Uneori, trec ani in sir fara sa stim ca ficatul isi pierde treptat din functii.
Cancer de ficat
Citeste mai multe in editia tiparita a revistei Ce se intampla, Doctore?
Citeste si: Testari de ultima generatie pentru ficat