CSID: Ingrasare sau sarcina?

Cititorii revistei CSID intreaba medicul.
CSID: Ingrasare sau sarcina?
CSID: Viciul meu, dulciurile...

Informatii despre TBC

Am o intrebare cum se transmite TBC-ul? Si, cu tot ce stii tu despre boala asta, ce sfat imi dai?

Tuberculoza este o afectiune grava, infectioasa, contagioasa in anumite conditii, cauzata de bacilul Koch si avand mai multe localizari: pulmonara, renala, osoasa. Ce sfat iti dau? Pai, nu imi scrii ce problema ai. Ai aceasta boala? Ce stadiu? Ce localizare? De cand a fost depistata etc. Astept aceste detalii.

Accident la sport

Sunt pasionat de sport, in special de culturism. Acum 2 zile, dupa cateva luni de absenta de la antrenamente, cand am ridicat o haltera de 70 kg (am facut incalzire inainte, evident) am simtit o durere puternica in zona umerilor.

Durerea apare de fiecare data cand incerc sa mai ridic greutati. Inca nu am mers la medic. De ce mi se intampla asta?

Este posibil sa fie o vertebropatie la nivel cervico-toracal, de aceea mergeti la un neurolog pentru a vedea daca este oportuna o investigatie imagistica – radioscopie digitala sau o rezonanta magnetica si daca este vorba de o afectiune mai grava vertebrala.

Nu intrati in panica, poate fi vorba doar de o intindere, inflamare musculara, care necesita, de asemenea, un tratament specific si sustinut, insa doar un specialist poate decela tipul de patologie.

Probleme cu articulatiile

Mama mea are probleme cu articulatiile. Are 60 de ani si mereu se plange ca o dor oasele, se misca greu. La ce fel de medic sa se adreseze?

Avand in vedere varsta, poate fi vorba de o artrita, o degenerare a articulatiilor combinata si cu probleme de circulatie si intoarcere venoasa. Va sfatuiesc sa mergeti intr-o prima faza la un medic reumatolog, de exemplu prof. dr. Catalin Codreanu, spitalul Iulius Fucick de pe Str. I.L. Caragiale, Bucuresti.

Citeste si Probleme cu greutatea si transpiratia
                  Creme inspirate de ADN


Foto: SHUTTERSTOCK

Pagina 1 din 3
Fii in forma de zile mari!
Fii in forma de zile mari!