Carne la eprubeta – ai manca o friptura din celule stem?

Oamenii de siinta ne “ameninta” cu primele mostre de carne obtinuta in eprubeta disponibile in cel mult un an! Productia industriala de astfel de carne, crescuta din celule stem, ar putea deschide calea consumului de carne fara a fi necesara sacrificarea animalelor.
Carne la eprubeta – ai manca o friptura din celule stem?
Carne la eprubeta - ai manca o friptura din celule stem?

Oamenii de siinta ne
„ameninta” cu primele mostre de carne obtinuta in eprubeta
disponibile in cel mult un an! Productia industriala de astfel de
carne, crescuta din celule stem, ar putea deschide calea consumului
de carne fara a fi necesara sacrificarea animalelor.

Cercetatorii olandezi sustin ca, in urmatoarele decenii, populatia
lumii va creste atat de repede incat nu va mai fi suficienta hrana
pentru toti. De aceea, spune ei, carnea de vita, miel sau pui
„crescuta” in laborator ar putea deveni ceva normal.

Oamenii de stiinta au prelevat 10.000 de celule stem de la bovine,
care au fost apoi lasate sa se multiplice de mai mult de un miliard
de ori pentru a produce tesutul similar muschiului de vita.


Citeste mai multe pe www.mediafax.ro