Ficatul bolnav dă 5 SEMNE CLARE! N-ai cum să le confunzi

Iată cinci semne care îți indică faptul că ficatul tău este afectat. Disconfortul abdominal poate fi un semn al bolilor de ficat.
  • Publicat:
Ficatul bolnav dă 5 SEMNE CLARE! N-ai cum să le confunzi
Foto: shutterstock

Obezitatea, diabetul, hipertensiunea, colesterolul crescut, toate sunt semne ale sindromului metabolic, cunoscute și ca factor major de risc pentru dezvoltarea ficatului gras. Iată cinci semne care îți indică faptul că ficatul tău este afectat.

Dureri de abdomen

Disconfortul abdominal poate fi un semn al bolilor de ficat. Ideal este să tratezi această problemă înainte ca ea să se agraveze.

Icter

Icterul este un semn comun în bolile de ficat. Acesta se manifestă printr-o culoare gălbuie a pielii și ochilor din cauza cantității crescute de pigment bilirubină în sânge. Urina este și ea mai închisă la culoare, bilirubina fiind eliminată prin rinichi. Nivelul crescut de bilirubină este atribuit inflamațiilor sau altor anormalități prezente în celulele ficatului.

Mâncărimile pielii indică ficatul bolnav

De cele mai multe ori, ciroza nu prezintă semne sau simptome până în momentul în care boala de ficat nu se agravează. Atunci când aceste simptome apar, printre primele se numără starea de oboseală, senzația de slăbire și pierderea în greutate, stările de greață, sângerările cu ușurință, umflarea picioarelor, tălpilor și gleznelor, mâncărimile pielii și înroșirea palmelor.

Apare senzația de „prea plin” atunci când mănânci

Atunci când senzația de „prea plin” apare fără motiv înseamnă că există probleme de ficat. Ficatul mărit este indicatorul bolilor de ficat, iar singurul simptom apărut în acest sens este disconfortul abdominal.

Senzația de oboseală indică ficatul bolnav

Unul dintre simptomele care indică prezența bolilor de ficat este senzația de oboseală. În cazul unor pacienți, această senzație de oboseală începe să apară după câțiva ani de la diagnosticul bolilor de ficat. În cazul altor pacienți, acesta este primul simptom care îi trimite la medic.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân