5 remedii anti-sforăit de care ai nevoie pentru un somn mai bun

Încearcă aceste 5 exerciții anti-sforăit recomandate de medici, care te vor ajuta să dormi mai bine: le faci cu limba!
  • Publicat:
  • Actualizat:
5 remedii anti-sforăit de care ai nevoie pentru un somn mai bun
Shutterstock

Sunt puține lucruri mai neplăcute decât sforăitul atât pentru tine (mai ales că uneori ascunde boli grave), cât și pentru partenerul tău. Oricum, cert este că nici tu, nici cel de lângă tine nu vă odihniți bine în nopțile când sforăitul vă însoțește.

Foarte comun, sforăitul nu-ți dă pace dintr-o serie de motive (descoperă 10 motive pentru care rămâi fără aer în somn și sforăitul nu-ți dă pace).

Sunt vehiculate mai multe soluții, de la alegeri alimentare la aparate create special pentru evitarea apneei în somn, iată 4 moduri prin care să scapi treptat de sforăit.

Însă, azi aș vrea să ne oprim asupra unei recomandări pe cât de inedite pe atât de interesante, a doctorului Karan Raj într-un video postat pe TikTok care a devenit deja viral.

El propune 5 exerciții pe care le poți face cu ajutorul limbii și care, conform spuselor doctorului, te vor scăpa rapid de toate neajunsurile sforăitului.

5 exerciții anti-sforăit

  1. Scoate limba și ține-o așa timp de cinci secunde: Dr. Karan recomandă să repeți acest exercițiu de trei sau patru ori. „Dacă vrei să ai ceva mai multă rezistență, împinge cu limba o lingură.”, explică doctor Karan.
  2. Mișcă-ți limba în stânga și în dreapta: încearcă să îți miști limba înspre stânga și înspre dreapta în interiorul gurii, împingând fiecare obraz pe rând.
  3. Atinge obrajii cu degetele și împinge cu limba: încearcă să ții degetele pe partea exterioară a obrajilor, opunând rezistență în timp ce împing limba împotriva lor prin interiorul obrazului, spune chirurg Karan. Ar trebui să simți o ușoară încordare în zona obrajilor. Fă acest exercițiu tot de trei-patru ori.
  4. Împinge limba pe dinții din față și încearcă să înghiți: Pentru o mai mare întindere a mușchilor gâtului, uită-te în sus în timp ce practici acest exercițiu. Repetă de trei-patru ori.
  5. Împinge limba în jos-ul cavității bucale și apasă pentru cinci secunde. Acest tip de mișcare întărește, de asemnea, mușchii gâtului.

Toate aceste exerciții propuse sunt, de fapt, antrenamente scurte de rezistență pentru mușchii limbii și ai gâtului; tonificându-i ar trebui să nu se prăbușească în timpului somnului și să împiedice apariția sforăitului.

Mai mult, a avea mușchi puternici în zona gâtului te va ajuta să dormi mai odihnitor chiar dacă nu sforăi neapărat și, implicit, să te trezești cu un tonus mult mai fresh.

Citește și: Sforăitul nu apare doar la persoanele plinuțe! Și copiii pot sforăi. Ce boli poate ascunde și ce riști dacă nu te tratezi

Citește și: Sforăitul: cum să îl reduci dacă ai nasul înfundat, alergii sau dormi pe spate

Citește și: Dr. Yasser Aboudan – 12 cauze ale sforăitului

Sursă: thesun.co.uk

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Ce se întâmplă dacă bei mult alcool?
Ce se întâmplă dacă bei mult alcool?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân