Sucul de merisoare protejeaza dintii de carii

Studiile de laborator au demonstrat ca sucul de merisoare transforma dintii in adevarate “cetati” de Teflon, care nu permit acestor bacterii sa se lipeasca de ei si sa demareze procesul de corodare.
06.06.2011
Sucul de merisoare protejeaza dintii de carii

Iata concluzia oamenilor de stiinta americani, care au descoperit ca micutele fructe au puterea de a impiedica bacteriile sa adere la smaltul dintilor.

Daca pana acum virtutile sucului de merisoare au mai fost mentionate intr-un studiu care le recomanda in tratarea si prevenirea afectiunilor vezicii urinare, iata ca astazi noi beneficii li se alatura.

In interiorul cavitatii bucale salasuiesc milioane de bacterii care se hranesc cu zaharul din alimente. Dupa ce „mananca” bine, bacteriile incep sa secrete un acid care ataca smaltul dintilor, provocand aparitia cariilor dentare.

Studiile de laborator au demonstrat insa ca sucul de merisoare transforma dintii in adevarate „cetati” de Teflon, care nu permit acestor bacterii sa se lipeasca de ei si sa demareze procesul de corodare.

Mai mult decat atat, se pare ca acelasi suc de merisoare impiedica si instalarea tartrului pe suprafata dintilor, acesta fiind unul dintre principalii responsabili de aparitia afectiunilor gingivale.

Descoperirea oamenilor de stiinta americani poate fi folosita, pe viitor, la fabricarea unor paste de dinti sau ape de gura mai eficiente, care sa previna o mare parte dintre problemele din sfera stomatologica.


 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor

Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ... citește mai mult

Recomandare video
Raed Arafat, despre moarte: „Sper să vină cât mai târziu”