Suc natural pentru imunitate: fructele-minune care te feresc de gripă și răceală

29.11.2020 | Paula Rotaru
Suc natural pentru imunitate: fructele-minune care te feresc de gripă și răceală

Suc natural pentru imunitate cu mango, fructul pasiunii și echinacea – află ce efecte benefice are și cum se prepară!

Fructele, pline de antioxidanți benefici pentru sistemul imunitar

Fructele de culoare roşie sau portocalie luptă împotriva răcelilor şi gripei, fiind extrem de bogate în antioxidanţi, care ne feresc de o mulţime de boli chiar şi mai grave.

Mango este o sursă excelentă de vitamina A, care asigură funcționarea corectă a sistemului imunitar și ajută la menținerea nivelului optim de leucocite (celule albe), care ne protejează de infecții.

Fructul pasiunii este bogat în vitamina C și alți nutrienți care întăresc imunitatea și ameliorează simptomele astmului. De asemenea, antioxidanții conținuți de fructul pasiunii au proprietăți antiinflamatoare și protejează celulele.

Echinacea este un remediu natural eficient pentru ameliorarea simptomelor de gripă și răceală, cum ar fi tusea, durerile în gât, nasul înfundat.

Merele, pe de altă parte, lubrifiază plămânii și scad riscul de apariție a colilor respiratorii, cum ar fi astmul sau bronșita.

Portocalele ajută la reglarea tensiunii arteriale, mențin sănătatea oaselor, previn pietrele la rinichi și sunt benefice pentru piele.

Suc natural pentru imunitate: ingrediente și mod de preparare

Această băutură revigorantă se prepară foarte simplu și, așa cum am văzut, are numeroase beneficii pentru sistemul imunitar.

Ingrediente pentru două pahare:

  • un mango mic
  • un măr
  • 2 bucăţi fructul pasiunii
  • sucul de la o portocală
  • o linguriţă de echinacea
  • apă minerală (opţional)

Mod de preparare:

1. Taie fructul de mango pe din două, de-a lungul sâmburelui, pe care îl îndepărtezi apoi. Separă pulpa cu ajutorul unei linguri, apoi tai-o în bucăţi şi introdu-le în blender sau în robotul de bucătărie.

2. Mărul se curăţă de coajă, de cotor şi se taie bucăţi. Se adaugă în blender peste mango şi se mixează până se obţine o pastă fină.

3. Fructul pasiunii se taie pe din două, apoi pulpa se adaugă peste piureul de măr şi mango. Se adaugă sucul de portocală şi echinacea, apoi se mai amestecă puţin.

4. Se poate subţia cu puţină apă minerală.

Recomandări: