Frigărui de porc cu curry

Frigărui de porc cu curry

Ingrediente (6 porţii)

  • 60 ml iaurt grecesc
  • 2 linguri curry (pudră)
  • 1 lingură zahăr
  • 1 lingură sos brun de soia
  • 1 lingură turmenic
  • 1 linguriţă zeamă de lămâie
  • 1 linguriţă coajă rasă de lămâie

 

  • ½ linguriţă seminţe de coriandru
  • 500-600 grame muşchiuleţ de porc, tăiat cubuleţe
  • ½ linguriţă sare, ½ linguriţă piper
  • 24 bucăţi roşii cherry
  • 12 ciuperci medii (eventual tăiate în jumătate)
  • opţional 2 linguri frunze de coriandru tocate (sau pătrunjel)
  • 6 cepe mici

Mod de preparare

Într-un castron mediu amestecaţi iaurtul, pudra de curry, zahărul, sosul de soia, turmenicul, zeama şi coaja de lămâie, coriandrul şi sarea.
Ungeţi bucăţile de porc cu această marinată şi puneţi-le într-un vas acoperit (sau într-o pungă pe care o închideţi bine) la frigider cel puţin o oră (maxim 6 ore).

Încingeţi grătarul, apoi luaţi ţepuşele pentru frigărui şi puneţi pe fiecare câte 4 bucăţi de carne, 2 roşii, o ciupercă, jumătate de ceapă, alternând carnea cu legumele. Asezonaţi cu sare şi piper.

Lăsaţi-le pe grătar până este gata carnea (12 – 15 minute), întorcându-le uneori pentru a se face pe toate părţile. Când este gata presăraţi frunzele tocate de coriandru.

Serviţi împreună cu un vin roşu sec sau demisec.

Tags:
Sandviş cu ton
Sandviş cu ton