Supă de gulie cu smântână şi afumătură – delicioasă şi săţioasă!

Află cum se face supa de gulii cu afumătură şi smântână, o reţetă tradiţional ardelească!
19.03.2020 | Autor: Paula Rotaru
Supă de gulie cu smântână şi afumătură – delicioasă şi săţioasă!

E o perioadă ideală să ne hrănim organismul şi psihicul cu o supă fierbinte. Nu numai că are un gust divin, dar această supă aromată e perfectă dacă ai simptome de răceală sau gripă. O porţie de supă de gulii face tare bine la stomac şi e şi săţioasă, aşa că foamea nu te va deranja prea curând. Profită de legumele proaspete de sezon şi învaţă să faci o supă delicioasă de gulii.

Iată de ce ingrediente ai nevoie şi cum se prepară supa de gulii!

Ingrediente pentru supă de gulii (2,5 litri)

  • 3 gulii tăiate bastonaşe sau cuburi, cum îţi place
  • O ceapă tocată mărunt
  • 3 morcovi cuburi sau bucăţi mai mari
  • O jumătate de ţelină
  • 200 de grame de kaizer afumat tăiat cuburi
  • 200 ml smântână de gătit 32% grăsime
  • O legătură de mărar
  • 2 linguri de ulei

Mod de preparare supă de gulii

Pune ceapa şi kaizerul la călit, în 2 linguri de ulei, într-o oală de 2,5 litri. După ce se înmoaie ceapa şi se rumeneşte uşor kaizerul, adaugă guliile bastonaşe, morcovii, bucata de ţelină (o poţi scoate la un moment dat din oală, dacă o vrei numai pentru gust, sau o poţi tăia cubuleţe şi să o laşi împreună cu celelalte ingrediente) şi umple oala cu apă să le acopere.

Lasă totul la fiert aproximativ o oră sau până se pătrund bine toate legumele. Adaugă smântâna de gătit, amestecă bine, apoi mai lasă să dea un clocot. La final, stinge focul şi adaugă mărarul tocat mărunt.

Un deliciu! Încearcă această reţetă de supă ardelenească de gulii cu afumătură şi smântână şi nu vei regreta!