Reţetă de post: Rosii umplute cu quinoa

Acum ca se apropie si perioada postului, nutriţionista Flavia Manole ne recomandă cuu incredere aceasta reteta extrem de usoara si rapida!
Reţetă de post: Rosii umplute cu quinoa

Acum ca suntem in post, nutriţionista Flavia Manole ne recomandă cu incredere aceasta reteta extrem de usoara si rapida!

De exemplu pentru umplerea a 4 rosii, veti avea nevoie de:

  • – 1/2 cana quinoa si cantitate dubla de apa (1 cana);
  • – 3-4 catei de usturoi maruntiti;
  • – 1 ceapa mica tocata;
  • – 4-5 ciupercute taiate;
  • – pulpa celor 4 rosii (faceti un capac rosiei, precum unui dovleac de Haloween si scoateti pulpa);
  • – putina sare si piper;
  • – busuioc.

Prima data se pune quinoa la fiert, iar intre timp se preincalzeste cuptorul la 200 de grade si incepeti urmatorul pas:
– puneti putin ulei de masline intr-o oala (eu am folosit wok-ul) si adaudati ceapa pentru 2 minute la caramelizat, apoi usturoiul, ciupercile si pulpa de rosii.

Amestecati cateva minute pana ce apa se evapora, adaugati apoi si quinoa fiarta si potriviti de gust (sare, piper, busuioc, boia sau ce va place).

Cele 4 rosii se vor umple cu amestecul final, se aseaza pe o tava cu hartie de copt si se lasa la cuptor pentru aproximativ 15 minute, pana acestea se inmoaie.

Sursa: flaviamanole.ro

Burgeri de post!
Burgeri de post!