Salată de vinete arăbească. Rețetă baba ganoush din 5 ingrediente

Reţetă de salată de vinete arăbească (baba ganoush) pur şi simplu delicioasă! Se prepară foarte uşor, rapid și din puține ingrediente. Vezi cum se prepară acest aperitiv delicios!
  • Publicat:
Salată de vinete arăbească. Rețetă baba ganoush din 5 ingrediente
Foto: Shutterstock

Cremoasă, uşor dulceagă şi cu o savoare de neegalat dată de combinaţia de suc de lămâie şi tahini, salata de vinete arăbească (baba ganoush) este un preparat pe care neapărat trebuie să îl încerci. În plus, nu trebuie să foloseşti cantităţi industriale de ulei, cum este cazul salatei clasice de vinete. Prin urmare, te poţi bucura de acest deliciu fără grija caloriilor!

Această reţetă de baba ganoush sau salată de vinete arăbească se prepară din doar 5 ingrediente: vinete, suc de lămâie, usturoi, tahini şi sare. Opţional, poţi folosi verdeţuri proaspete, cum este pătrunjelul, pentru un boost de savoare şi culoare.

Iată ingredientele şi metoda de preparare pentru 4 porţii generoase de salată de vinete arăbească baba ganoush!

Reţetă salată de vinete baba ganoush – ingrediente

  • O vânătă mare
  • 2 linguriţe de sare
  • 1-2 căţei de usturoi dat prin presă sau tocat mărunt
  • 2-3 linguriţe de zeamă de lămâie
  • 2 linguriţe de tahini
  • Opţional – puțină boia iute/dulce și o jumătate de legătură de pătrunjel, busuioc sau coriandru, după preferinţe

Cum să faci salată de vinete arăbească: mod de preparare

  1. Preîncălzeşte cuptorul pe treapta medie şi aşază o tavă de copt la mijlocul cuptorului.
  2. Taie vânăta în felii de 0,5 centimetri. Presară pe deasupra lor sare şi lasă-le pe un blat de lemn să iasă lichidul amărui din ele, aproximativ 10 minute. După expirarea timpului, clăteşte-le cu apă şi usucă-le bine cu prosoape de hârtie.
  3. Aranjează frumos feliile de vinete pe o foaie de copt şi aruncă un strop de ulei de măsline peste ele, plus o linguriţă de sare. Lasă-le la copt timp de 5-10 minute. La jumătatea timpului, întoarce feliile de vinete pe cealaltă parte, ca să se coacă uniform. Când sunt moi şi capătă o culoare brun-aurie, e vremea să le scoţi din cuptor. Pune feliile de vinete în folie de aluminiu, ca să-şi păstreze umiditatea, şi aşteaptă 5 minute.
  4. Scoate feliile de vinete din folie şi descojeşte-le uşor. Pune pulpa într-un blender şi mixează până obţii o compoziţie omogenă.
  5. Adaugă sucul de lămâie, usturoiul zdrobit sau tocat mărunt, un pic de sare şi pasta de tahini, apoi amestecă uşor, până salata capătă o textură cremoasă. Dacă vrei să incluzi şi verdeţuri, acum este momentul – adaugă-le în blender şi mixează câteva secunde. Gustă şi vezi dacă mai e nevoie de sare sau tahini.
  6. Serveşte baba ganoush presărată cu puțină boia, pe pita sau chipsuri de porumb (în cazul în care ai intoleranţă la gluten).

O porţie de salată de vinete arăbească are 114 calorii, deci nu-ţi face probleme că îţi va ruina planurile de slăbire. Salata de vinete arăbească se ţine la frigider timp de 2-3 zile, dar la cât este de gustoasă… sigur nu va rezista mai mult de o zi!

Dacă preferi reţeta video, urmăreşte clipul de mai jos. Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân