Pastă de vinete cu pătrunjel, ceapă verde şi capere

Această pastă din vinete (în stil turcesc ) se potriveşte perfect cu o baghetă sau o lipie crocantă.
  • Publicat:
Pastă de vinete cu  pătrunjel, ceapă verde şi capere

Vara este momentul potrivit pentru a împrumuta din regulile bucătăriei mediteraneene sau orientale şi a servi gustări reci, cunoscute sub numele de mezze. Mezze se referă la o serie de aperitive diverse servite pe un platou, care pot precede o masă principală sau pot fi luate la un picnic, în parc.ă. 

Această pastă din vinete (în stil turcesc ) se potriveşte perfect cu o baghetă sau o lipie crocantă.

Ingrediente

  • ¼ cănă de capere
  • 1 kilogram de vinete
  • Sare şi piper
  • Ulei de măsline extravirgin
  • 1 ceaşcă de ceapă verde
  • 1 ceaşcă de pătrunjel tocat
  • ½ linguriţă de usturoi tocat
  • 1 linguriţă coajă de lămâie
  • 3 linguriţe zeamă de lămâie
  • 2 linguriţe melasă de rodie
  • 2 linguriţe de iaurt
  • Un vârf pe piper cayenne
  • Baghetă franţuzească sau lipie

Pregătire:

1. Pune caperele într-un bol şi spală-le de sare cu apă caldă. Lasă capere în apă călduţă pentru 20 de minute. Scurge-le de apă şi apoi usucă-le pe un şervet de hârtie. Toacă-le mare şi pune-le deoparte.

2. Încălzeşte cuptorul la 400 de grade. Decojeşte vinetele şi taie-le în cubuleţe de 2 cm. Pune vinetele într-un bol cu sare şi piper, pune apoi 3 linguri de ulei de măsline. Pune vinetele pe o coală de copt şi coace-le timp de 15 -20 de minute sau până se fac aurii şi moi. Pune-le la răcit.

3. Pune vinetele coapte într-un robot de bucătărie şi mixează-le puţin. Adaugă caperele, ceapa verde, pătrunjel, usturoi, coajă şi suc de lămâie, melasă de rodie, iaurt, pipier cayenne şi 2 linguri de ulei de măsline apoi amestecă-le bine. Pune amestecul într-un bol. (Poate fi preparat şi păstrat la temperatura camerei timp de 2 ore sau pus la frigider pentru a fi consumat mai târziu).

4. Înainte de a servi gustă amestecul şi asezonează-l dacă mai este nevoie. Serveşte pasta de vinete, cu ceapă verde şi pătrunjel pe o felie de pâine sau ca sos pentru lipie.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cum faci avocado la grătar
Cum faci avocado la grătar
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân