Mâncare cu fasole Flageolet şi bureţi

Pune usturoiul şi boabele de fasole sau de leguminoase într-o cratiţă cu apă până dă în clocot, apoi strecoară o mare parte din lichid în altă cratiţă în care ai pus ciupercile. Acoperă-o şi lasă ciupercile pe fic în jur de 4,5 minute sau până se înmoaie.
Mâncare cu fasole Flageolet şi bureţi

Ingrediente pentru două porţii:

  • 200g fasole Flageolet sau alte boabe de leguminoase din conservă, spălate şi scurse
  • 100ml supă de legume
  • 1-2 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 125g de bureţi tăiaţi felii
  • 1 linguriţă de unt dietetic
  • 1 lingură cu vârf de pătrunjel tocat mărunt
  • 25g pesmet din făină integrală
  • 25g pâine vegetariană dietetică rasă

Mod de preparare:

Pune usturoiul şi boabele de fasole sau de leguminoase într-o cratiţă cu apă până dă în clocot, apoi strecoară o mare parte din lichid în altă cratiţă în care ai pus ciupercile. Acoperă-o şi lasă ciupercile pe fic în jur de 4,5 minute sau până se înmoaie.

Între timp, pune fasolea şi o parte din lichidul rămas în urma fierberii într-un mixer şi amestecă totul până obţii un piure mai moale. Adaugă untul dietertic, zeama de lămâie, bureţii fierţi şi pătrunjelul. Amestecă bine şi pune preparatul într-un vas termorezistent.

Deasupra, presară pesmetul şi brânza rasă şi, timp de câteva minute, rumeneşte mâncarea în cuptorul preîncălzit, iar apoi serveşte.