Paste cu brânză şi conopidă

Iată o reţetă simplă şi delicioasă cu paste, brânză şi conopidă.
  • Publicat:
Paste cu brânză şi conopidă
FOTO: pexels.com / Paste cu brânză şi conopidă

De ce iubim pastele? În primul rând pentru că sunt versatile şi pot fi preparate cu diferite ingrediente, iar maia poi pentru că sunt foarte uşor şi rapid de gătit. Am găsit pentru tine o reţetă delicioasă, gata în doar 35 de minute, iar ingredientele vedetă, pe lângă paste, bineînţeles, sunt brânza şi conopida. Un mic sfat: nu fi tentat să toci conopida mărunt înainte de a o prepara, ci las-o în bucăţi mari pentru a putea obţine o textură crispy.

INGREDIENTE 4 PORŢII

  • 3 linguriţe de ulei extra virgin
  • 1 căţel de usturoi mediu, curăţat şi pisat
  • 450 de grame de conopidă
  • sare kosher şi piper negru proaspăt măcinat
  • 200 de grame de paste fusilli sau gemelli
  • 1/2 linguriţă de fulgi de ardei roşu
  • 200 de grame de brânză Pecorino Romano, răzuită
  • 200 de grame de brânză Provolone, răzuită

MOD DE PREPARARE

Această reţetă poate fi preparată la Instant Pot sau direct pe aragaz, apoi puse la cuptor. Mai întâi, se selectează modul Normal sau Mediu, iar în cazul în care alegi să le faci pe aragaz, se prepară la foc mediu. Se adaugă uleiul şi usturoiul şi se lasă la gătit până când usturoiul prinde o culoare aurie. Undeva la 3 minute. Se îndepărtează usturoiul şi se adaugă conopida în bucăţi medii. Se lasă între 8 şi 12 minute, până când conopida este gătită. Se adaugă pastele şi fulgii de ardei şi se amestecă alături de ulei. Se mai adaugă 230ml de apă, o linguriţă de sare şi 1/4 linguriţă de piper negru. Se amestecă rezultatul obţinut, se adaugă brânza şi se amestecă iar până când se topeşte. Se pun pastele şi se amestecă ingredientele, apoi se pun într-un vas de cuptor şi se rade brânză deasupra. Se ţine la cuptor până când stratul de brânză de deasupra se prinde o culoare aurie.

VALORI NUTRIŢIONALE

  • 483 calorii
  • 20g grăsime
  • 56g carbohidraţi
  • 21g proteine
  • 6g zahăr

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”