Interpretare analize
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Rezultatele arata ca aveti o infectie cu Ureaplasma, iar antibiograma va arata la care antibiotice... citește

Cele mai

APLICAȚII

Calculează câte calorii poţi consuma zilnic fără să te îngraşi, află greutatea ideală, verifică în calculatorul nutrițional nutrienţii și caloriile din meniul tău sau vezi informaţiile nutriţionale din alimentele preferate.

Pandişpan cu fructe: 3 reţete uşor de preparat

Vara, în sezonul cald al fructelor cât mai variate, atunci când ne dorim un desert uşor de preparat, fără prea mare bătaie de cap, pandişpanul este primul care ne vine în minte. Ce poate fi mai delicios, decât un pandişpan pufos cu fructele de sezon precum prunele, vişinele sau caisele făcut rapid într-o după-amiază de vară? Pufos, rapid de realizat şi extrem de gustos, pandişpanul cu fructe poate fi una dintre cele mai bune alegeri pentru vară, servit alături de o cafea sau un ceai rece!

Am stabilit deja că un pandişpan auriu, bine crescut, cu fructe coapte – fie ele vişine, caise, sau prune- este uşor de făcut, delicios şi ne aminteşte de aromele copilăriei. Iată reţeta standard pentru pandişpan (la care putem adăuga în prealabil caise sau prune – după preferinţe):

De ce anume ai nevoie?

• 8 ouă
• 8 linguri de zahăr
• 16 linguri de făină
• linguriţă praf de copt
• 500 grame caise/prune – fără sâmburi

Cum se prepară?

Albuşurile se vor bate foarte bine până când vor căpăta un aspect ferm. Puţin câte puţin, pe măsură ce amestecăm, adăugăm în amestec şi zahărul. La final, compoziţia trebuie să fie fermă şi lucioasă. În amestecul obţinut se vor adăuga cu grijă gălbenuşurile, cu mişcări circulare astfel încât albuşurile să nu îşi piardă din fermitate. Se adaugă făina şi praful de copt şi se amestecă în continuare până la omogenizare. Se toarnă amestecul obţinut într-o tavă unsă cu unt şi presărată cu făină, urmând ca întreaga suprafaţă a acestuia să fie decorată cu caisele sau prunele tăiate pe jumătate. Se lasă la copt şi se pudrează cu zahăr imediat ce pandişpanul se răceşte!

Clafoutis cu vişine

Clafoutis este un desert clasic franţuzesc, foarte uşor, cu o consistenţă asemănătoare budincii, dar realizată dintr-un amestec similar pandişpanului. Este ideală pentru zilele toride, servindu-se rece. Desertul original se realizează cu vişine, însă pot fi utilizate şi alte tipuri de fructe, în funcţie de preferinţe. Reţeta originală implică vişine cu tot cu sâmburi, însă dacă doriţi, puteţi înlătura sâmburii.

De ce anume ai nevoie?

• 500 grame vişine
• 80 grame făină
• 125 grame zahăr
• 3-4 ouă în funcţie de dimensiune
• 250 ml smântână pentru frişcă sau lapte cu grăsime ridicată
• unt

Cum se prepară?

Reţeta este extrem de uşor de realizat. Practic se amestecă toate ingredientele, mai puţin untul şi vişinele, până la omogenizare. Se adaugă compoziţia obţinută în forma unsă cu puţin unt, în prealabil, iar la final tava se va umple uniform de vişine. Se lasă la cuptor aproximativ 40 min, timp în care amestecul se va umfla. Nu te speria dacă după 40 de minute este încă moale – lasă-l să se răcească! Clafoutis are nevoie de timp pentru a se răci şi pentru a reveni la forma iniţială. Odată răcit, va trebui pus la frigider până când se va închega mult mai bine şi poate servit ulterior alături de ceai sau limonadă!

Hint: Presară câteva flori de lavandă deasupra, pentru a obţine un aspect delicat şi un gust parfumat!

Pandişpan uşor, de vară, cu fructe

Dacă vrei o variantă de pandişpan mai light, astfel încât să nu te mai simţi vinovată după cele câteva bucăţi delicioase pe care tocmai le-ai mâncat, încearcă această variantă mai uşoară şi, evident, mult mai sănătoasă... şi u mai puţine calorii.

De ce anume ai nevoie?
• 170 grame vişine/caise/prune fără sâmburi
• 5 ouă
• 1 lingură şi jumătate făină de konjac
• 110 grame eritritol cu stevia
• 70 grame făină de ovăz
• 2 linguriţe esenţă de vanilie
• un praf de sare

Asemenea pandişpanului clasic, albuşurile se vor bate împreună cu zahărul până când vor căpăta o consistenţă fermă şi lucioasă. Ulterior se vor adăuga gălbenuşurile, încet şi cu mişcări circulare, făina şi restul ingredientelor, în afară de fructe. Se adaugă într-o tavă tapetată cu unt şi făină amestecul obţinut şi se decorează cu fructele preferate. Bon appetit!

Citește și:
Cel mai bun desert pentru mici şi mari, recomandat de Iuliana Tudor
Diana Dumitrescu dezvăluie secretele unui desert perfect
Ce anume îţi creşte dorinţa de a comanda desert


Exclusiv Online - 30.07.2018
Citește pe descopera.ro
Descoperire INCREDIBILĂ făcută sub un ring de dans din Rusia. Toţi cei care dansau pe deasupra habar nu aveau de COMOARA de dedesubt Descoperire INCREDIBILĂ făcută sub un ring de dans din Rusia. Toţi...
O zonă din România va DISPĂREA sub ape. Cum va arăta harta lumii dacă nivelul mărilor va creşte cu 80 de metri O zonă din România va DISPĂREA sub ape. Cum va arăta harta lumii dacă...
Leu Leu 23 iulie - 22 august

În această lună puteţi investi în afaceri, pentru că este o perioadă în care se poate rezolva orice problemă a bugetului familiei. Sunt posibile divergenţe cu o femeie din cauza unor zvonuri...citește mai departe

×

Zf.ro
Cum ştii că ai făcut alegerea corectă înainte să cumperi. Metoda sigură prin care vezi să nu faci o greşeală Cum ştii că ai făcut alegerea corectă...
Ştiţi pe cineva care a câştigat vreun...
Schimbări DRASTICE pentru companiile din...
BusinessMagazin.ro
Cine este omul care conduce din umbră Uniunea Europeană Cine este omul care conduce din umbră Uniunea...
Un sat SUPERB pe malul unui lac din Elveţia...
Cele mai SIGURE maşini. 9 modele în care...
Mediafax.ro
DJ-ul Tommy Cash, INTERZIS la Electric Castle, după ce a adus pe scenă o manea a lui Adi Minune | VIDEO DJ-ul Tommy Cash, INTERZIS la Electric Castle,...
Kilometri cubi de MAGMĂ clocotesc sub Lacul...
Veşti bune pentru cei care vor să intre...
Gandul.info
Fenomenul care poate aduce DEZASTRUL în România scapă de sub control. Legea care l-ar putea combate aşteaptă de o jumătate de an pe biroul preşedintelui Klaus Iohannis / Suntem deja pe locul 3 la nivel european în clasamentul ruşinos Fenomenul care poate aduce DEZASTRUL în...
Suntem condamnaţi la dispariţie? Este...
Doi tineri au plecat în vacanţă şi şi-au...
DA.ZF.ro
5 drumuri magice din România pe care poţi evada cu maşina - GALERIE FOTO 5 drumuri magice din România pe care poţi...
Cele 7 minuni ale României: locuri spectaculoase...
TOP 5 plaje sălbatice, foarte aproape de...
ProSport.ro
Un cunoscut actor român, la un pas de tragedie! Dus de urgenţă la spital, după ce s-a lovit grav la cap! Un cunoscut actor român, la un pas de tragedie!...
Dan Alexa, amantul Prodancei! Antrenorul...
Dialogul secret dintre Ion Ţiriac şi Gabriela...
ApropoTv.ro
Destinaţii alternative de Crăciun care te fac să vezi cu alţi ochi Europa Destinaţii alternative de Crăciun care...
Jurnalistul Ion Cristoiu publică două...
Electric Castle Festival anunţă headliner-ii...
Go4it.ro
Cum supravieţuieşti unui ACCIDENT de avion. O companie aeriană dezvăluie SECRETUL Cum supravieţuieşti unui ACCIDENT de avion....
Detaliul BIZAR care apare într-un clip...
Hackerii pot modifică notele de la BAC...
ProMotor.ro
Dialog incredibil! "Eu sunt doctorul, îl operăm, dar îţi trebuie 200 de milioane. Ai bijuterii?" Dialog incredibil! "Eu sunt doctorul, îl...
”Medicii” l-au declarat decedat, însă...
CUM DAU SAMSARII KILOMETRAJUL ÎNAPOI la...
Descopera.ro
BĂRBATUL care a uimit o lume ÎNTREAGĂ cu penisul lui. A intrat în cărţile de istorie BĂRBATUL care a uimit o lume ÎNTREAGĂ...
S-a uitat la acest FILM pentru adulţi timp...
Cercetătorii au descoperit BĂUTURA care...
ULTIMA ORĂ
Mister rezolvat: Submarin francez, dispărut de mai bine de 50 de ani, descoperit pe fundul mării/ Câţi marinari se aflau la bord

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.