Intârziere menstruaţie
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Trebuie sa faceti un test de sarcina si sa mergeti la un medic ginecolog pentru o consultatie.... citește

Cele mai
APLICAȚII

Calculează câte calorii poţi consuma zilnic fără să te îngraşi, află greutatea ideală, verifică în calculatorul nutrițional nutrienţii și caloriile din meniul tău sau vezi informaţiile nutriţionale din alimentele preferate.

Pandişpan cu fructe: 3 reţete uşor de preparat

Vara, în sezonul cald al fructelor cât mai variate, atunci când ne dorim un desert uşor de preparat, fără prea mare bătaie de cap, pandişpanul este primul care ne vine în minte. Ce poate fi mai delicios, decât un pandişpan pufos cu fructele de sezon precum prunele, vişinele sau caisele făcut rapid într-o după-amiază de vară? Pufos, rapid de realizat şi extrem de gustos, pandişpanul cu fructe poate fi una dintre cele mai bune alegeri pentru vară, servit alături de o cafea sau un ceai rece!

Am stabilit deja că un pandişpan auriu, bine crescut, cu fructe coapte – fie ele vişine, caise, sau prune- este uşor de făcut, delicios şi ne aminteşte de aromele copilăriei. Iată reţeta standard pentru pandişpan (la care putem adăuga în prealabil caise sau prune – după preferinţe):

De ce anume ai nevoie?

• 8 ouă
• 8 linguri de zahăr
• 16 linguri de făină
• linguriţă praf de copt
• 500 grame caise/prune – fără sâmburi

Cum se prepară?

Albuşurile se vor bate foarte bine până când vor căpăta un aspect ferm. Puţin câte puţin, pe măsură ce amestecăm, adăugăm în amestec şi zahărul. La final, compoziţia trebuie să fie fermă şi lucioasă. În amestecul obţinut se vor adăuga cu grijă gălbenuşurile, cu mişcări circulare astfel încât albuşurile să nu îşi piardă din fermitate. Se adaugă făina şi praful de copt şi se amestecă în continuare până la omogenizare. Se toarnă amestecul obţinut într-o tavă unsă cu unt şi presărată cu făină, urmând ca întreaga suprafaţă a acestuia să fie decorată cu caisele sau prunele tăiate pe jumătate. Se lasă la copt şi se pudrează cu zahăr imediat ce pandişpanul se răceşte!

Clafoutis cu vişine

Clafoutis este un desert clasic franţuzesc, foarte uşor, cu o consistenţă asemănătoare budincii, dar realizată dintr-un amestec similar pandişpanului. Este ideală pentru zilele toride, servindu-se rece. Desertul original se realizează cu vişine, însă pot fi utilizate şi alte tipuri de fructe, în funcţie de preferinţe. Reţeta originală implică vişine cu tot cu sâmburi, însă dacă doriţi, puteţi înlătura sâmburii.

De ce anume ai nevoie?

• 500 grame vişine
• 80 grame făină
• 125 grame zahăr
• 3-4 ouă în funcţie de dimensiune
• 250 ml smântână pentru frişcă sau lapte cu grăsime ridicată
• unt

Cum se prepară?

Reţeta este extrem de uşor de realizat. Practic se amestecă toate ingredientele, mai puţin untul şi vişinele, până la omogenizare. Se adaugă compoziţia obţinută în forma unsă cu puţin unt, în prealabil, iar la final tava se va umple uniform de vişine. Se lasă la cuptor aproximativ 40 min, timp în care amestecul se va umfla. Nu te speria dacă după 40 de minute este încă moale – lasă-l să se răcească! Clafoutis are nevoie de timp pentru a se răci şi pentru a reveni la forma iniţială. Odată răcit, va trebui pus la frigider până când se va închega mult mai bine şi poate servit ulterior alături de ceai sau limonadă!

Hint: Presară câteva flori de lavandă deasupra, pentru a obţine un aspect delicat şi un gust parfumat!

Pandişpan uşor, de vară, cu fructe

Dacă vrei o variantă de pandişpan mai light, astfel încât să nu te mai simţi vinovată după cele câteva bucăţi delicioase pe care tocmai le-ai mâncat, încearcă această variantă mai uşoară şi, evident, mult mai sănătoasă... şi u mai puţine calorii.

De ce anume ai nevoie?
• 170 grame vişine/caise/prune fără sâmburi
• 5 ouă
• 1 lingură şi jumătate făină de konjac
• 110 grame eritritol cu stevia
• 70 grame făină de ovăz
• 2 linguriţe esenţă de vanilie
• un praf de sare

Asemenea pandişpanului clasic, albuşurile se vor bate împreună cu zahărul până când vor căpăta o consistenţă fermă şi lucioasă. Ulterior se vor adăuga gălbenuşurile, încet şi cu mişcări circulare, făina şi restul ingredientelor, în afară de fructe. Se adaugă într-o tavă tapetată cu unt şi făină amestecul obţinut şi se decorează cu fructele preferate. Bon appetit!

Citește și:
Cel mai bun desert pentru mici şi mari, recomandat de Iuliana Tudor
Diana Dumitrescu dezvăluie secretele unui desert perfect
Ce anume îţi creşte dorinţa de a comanda desert


Exclusiv Online - 30.07.2018
Citește pe descopera.ro
Un fizician s-a ÎMPUŞCAT sub apă pentru un experiment ştiinţific. FOTO+VIDEO Un fizician s-a ÎMPUŞCAT sub apă pentru un experiment ştiinţific....
Descoperire ULUITOARE în materie de sex după ce s-au analizat 210.000 de femei Descoperire ULUITOARE în materie de sex după ce s-au analizat 210.000...
Vărsător Vărsător 20 ianuarie - 18 februarie

În această lună aveţi o stare de spirit foarte bună, ceea ce face ca relaţiile dumneavoastră cu anturajul să decurgă fără probleme. Aveţi suficiente motive să declaraţi public că viaţa...citește mai departe

×

Zf.ro
S-A TERMINAT cu ”Prima Casă”. Teodorovici anunţă schimbări MASIVE la program. Cine va mai primi banii S-A TERMINAT cu ”Prima Casă”. Teodorovici...
ALERTA ALIMENTARĂ! Toată lumea care a...
Oraşul din România care a ”ŞTERS”...
BusinessMagazin.ro
O nouă VICTIMĂ a BREXITULUI. O companii auto gigant îşi ÎNCHIDE fabrica din Anglia şi concediază 3.500 de angajaţi O nouă VICTIMĂ a BREXITULUI. O companii...
Una dintre cele mai civilizate ţării din...
Descopera.ro
Un fizician s-a ÎMPUŞCAT sub apă pentru un experiment ştiinţific. FOTO+VIDEO Un fizician s-a ÎMPUŞCAT sub apă pentru...
Maria cea SÂNGEROASĂ, regina de o frumuseţe...
Fenomenul ALARMANT care ia amploare. RENUNŢĂ...
Mediafax.ro
O adolescentă a avut parte de supriza vieţii sale, după ce s-a trezit dintr-o comă de patru zile. Nimeni nu ştia că avea un organ în plus care a ascuns o REALITATE zguduitoare | FOTO O adolescentă a avut parte de supriza vieţii...
Statele Unite trimit un distrugător în...
GÂNDURILE lui Cristoiu: Ghiţă are o casetă...
Gandul.info
Pe hârtie, producem 24.000 MWh. În realitate, doar 16.000 MWh. Iarna, IMPORTĂM pentru că hidrocentralele şi eolienele nu produc suficient. Află de la Dorel Vişan cum CURGE energia de la preţul mai mic la cel mai mare Pe hârtie, producem 24.000 MWh. În realitate,...
ALERTĂ EXTREMĂ ÎN BUCUREŞTI: Nu ieşiţi...
Traficanţii de copii romi din Ţăndărei...
ProSport.ro
Strigătul disperat al românului captiv în lumea pe care o iubeşte! Şi-a urmat visul, dar acum e la pământ: "Lăsaţi-mă!" Strigătul disperat al românului captiv...
Simona Halep, luată prin surprindere: "Eşti...
România a mai pierdut un maestru emerit....
ApropoTv.ro
Destinaţii alternative de Crăciun care te fac să vezi cu alţi ochi Europa Destinaţii alternative de Crăciun care...
Jurnalistul Ion Cristoiu publică două...
Electric Castle Festival anunţă headliner-ii...
Go4it.ro
Samsung va lansa cel mai SCUMP telefon de până acum! Nici măcar APPLE nu a avut curaj să ceară atât de mult Samsung va lansa cel mai SCUMP telefon de...
Este cel mai SCUMP iPhone şi cel mai rapid?...
Iată cum arată telefonul PLIABIL de la...
ProMotor.ro
Un şofer face o manevră IMPOSIBILĂ într-un tunel. Câtă presiune pe o SKODA FABIA! - VIDEO Un şofer face o manevră IMPOSIBILĂ într-un...
A parcurs PESTE 1,6 MILIOANE DE KM cu această...
Brandul din România care introduce DEVIZUL...
ULTIMA ORĂ
O adolescentă a avut parte de supriza vieţii sale, după ce s-a trezit dintr-o comă de patru zile. Nimeni nu ştia că avea un organ în plus care a ascuns o REALITATE zguduitoare | FOTO

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.