Somon cu sos de muştar şi miere

Ingrediente sos de miere cu muştar: jumătate de ceaşcă de oţet balsamic, aceeaşi cantitate de apă, o linguriţă de fructe de pădure uscate, 2 linguri muştar natural, 2 linguri miere, o lingură ulei de măsline
Autor: Andreea Groza
Somon cu sos de muştar şi miere

Ingrediente sos de miere cu muştar: jumătate de ceaşcă de oţet balsamic, aceeaşi cantitate de apă, o linguriţă de fructe de pădure uscate, 2 linguri muştar natural, 2 linguri miere, o lingură ulei de măsline

Ingrediente salată: 4 felii de file de somon, sare, piper, frunze de spanac, ardei, alune

Mod de preparare sos: Într-un bol amestecaţi oţetul balsamic cu apă, fructele uscate de pădure. Puneţi bolul la foc mediu şi lăsaţi să fiarbă 5 minute. Lichidul se combină cu muştar, miere şi ulei. Regula generală este ca mierea să se adauge peste alte ingrediente reci sau încălzite la cel mult 40 de grade Celsius.

Mod de preparare somon: Încălziţi somonul în cuptor, la 180 de grade Celsius. Puneţi deasupra lui sare, piper, ardei şi lăsaţi la cuptor timp de 20 de minute. Pe un platou mare se pun bucăţile de peşte, se adaugă frunzele proaspete de spanac, alunele şi deasupra se toarnă sosul de miere cu muştar. Rezultă un gust delicios, iar preparatul este înalt nutritiv pentru orice vârstă.

 

Peşte cu tăiţei şi lămâie
Peşte cu tăiţei şi lămâie
Recomandări: