Penne cu creveţi şi sos de smântână

Creveţii au un gust delicios în această combinaţie cu sos de smântână, ciuperci champignon şi ardei gras roşu, ca garnitură la o porţie de paste fierbinţi, pentru o cină italiană autentică.
Autor: Paula Rotaru
Penne cu creveţi şi sos de smântână

Creveţii au un gust delicios în această combinaţie cu sos de smântână, ciuperci champignon şi ardei gras roşu, ca garnitură la o porţie de paste fierbinţi, pentru o cină italiană autentică.

Ingrediente pentru şase porţii:

350 grame de penne
60 grame de unt
2 linguri de ulei extravirgin de măsline
o ceapă, tăiată mărunt
2 căţei de usturoi, zdrobiţi
un ardei gras roşu, tăiat mărunt
225 grame de ciuperci champignon, tăiate cubuleţe
225 grame de creveţi de mărime medie, curăţaţi şi decorticaţi
400 grame smântână pentru gătit
100 grame parmezan ras
sare
pătrunjel

Mod de preparare:

Daţi în clocot o oală cu apă, în care aţi adăugat puţină sare. Adăugaţi pastele şi fierbeţi între 8 şi 10 minute, conform indicaţiilor de pe pachet, apoi scurgeţi pastele într-o strecurătoare mare. Topiţi untul împreună cu uleiul de măsline într-o tigaie, la foc mediu. Căliţi ceapa până ce se înmoaie şi devine translucidă, aproximativ două minute. Adăugaţi usturoiul, piperul şi ciupercile şi lăsaţi ingredientele să se înmoaie la foc mediu, timp de două minute.

Adăugaţi creveţii şi lăsaţi-i pe foc până ce capătă culoarea roz şi devin crocanţi, apoi turnaţi smântâna şi brânza parmezan; daţi în clocot, amestecând încontinuu, până ce sosul se îngroaşă, în jur de 5 minute. Condimentaţi cu sare şi piper după gust, adăugaţi pastele în sos şi serviţi cu pătrunjel proaspăt deasupra.

Sursa: Mediafax

Burgeri la grătar din carne de somon
Burgeri la grătar din carne de somon