Tochitură din organe de porc

Tochitura este o mâncare românească, preparată diferit în diverse zone ale ţării.
Tochitură din organe de porc

Ingrediente:

rinichi
ficat
inima
pulpa de porc
sare,vegeta,piper,cimbru, boia dulce si iute
4-5  linguri suc de rosii
4-5  catei de usturoi
o ceapa
o jumatate cana cu vin rosu ,sec
o jumatate cana cu supa

Mod de preparare:


Organe si pulpa de porc folosim cate vrem si de care avem preferinta. Dupa ce am spalat si am lasat sa se scurga bine organele si carnea de porc, le vom toca in cuburi mici.  În ceea ce priveşte prepararea rinichilor de porc, ei trebuie să fie ţinuţi în apă cu oţet înainte de a fi preparaţi pentru a elimina gustul şi mirosul neplăcut.
Intr-o tigaie cu cateva linguri ulei (sau untura )punem ceapa tocata  marunt apoi  carnea si organele. Saram si piperam dupa gust.

Lasam la prajit amestecand din cand in cand. Cand s-au inmuiat putin, punem o jumatate de cana cu supa,  sau apa calda, usturoiul pisat, punem capacul si lasam la fiert. Spre sfarsit adaugam vinul,sucul de rosii, boia dulce si iute, cimbru. Mai lasam 5 minute pe foc si gata.

 

Curcan în lasagna cu dovlecel
Curcan în lasagna cu dovlecel