Reţete de Paşte: Miel la cuptor în stil grecesc

Paştele acesta prepară o reţetă delicioasă: miel la cuptor în stil grecesc. Este uşor de făcut şi are un gust senzaţional.
  • Publicat:
Reţete de Paşte: Miel la cuptor în stil grecesc

Se apropie una dintre cele mai mari sărbători din an şi, desigur, te vei pregăti cum se cuvine. Dacă vrei să găteşti mâncărurile tradiţionale de Paşte şi totuşi să aibă o savoare aparte, puţin diferită de preparatele tradiţionale din fiecare an, avem noi câteva idei. Astăzi îţi propunem să găteşti pulpă de miel la cuptor în stil grecesc. Rezultatul va fi suprinzător.

Ingrediente

(Pentru 8 porţii)

  • o pulpă mare de miel (aproximativ 3 kilograme)
  • 6 căţei de usturoi
  • o legătură de oregano
  • 8 linguri ulei de măsline
  • 1 kg şi jumătate de cartofi noi
  • 400 de grame de roşii tocate din conservă
  • 50 de grame de măsline kalamata mici, fără sâmburi
  • coaja şi sucul de la o lămâie

Preparare

Încălzeşte cuptorul până la 240 de grade. Pune usturoiul, jumătate din oregano, coaja de la lămâie şi un vârf de cuţit de sare într-un mojar. Adaugă două linguri de ulei de măsline şi amestecă toate ingredientele până se transformă într-o pastă. Înţeapă pulpa de miel în mai multe locuri, la distanţe egale, cu un cuţit ascuţit. În găurile astfel făcute introdu cât poţi de mult din pasta de mai sus.

Pune cartofii într-un vas termorezistent (sau de lut, dacă ai) adaugă 4 linguri de ulei şi restul de pastă cu care ai marinat pulpa de miel. Aşază carnea de miel deasupra şi bagă totul la cuptor. Lasă cuptorul la 240 de grade pentru 20 de minute, apoi scade temperatura până la 180 de grade. Lasă mielul în cuptor pentru o oră jumătate, dar mai scoate-l din când în când pentru a-l stropi cu sosul rezultat. După ce trece timpul despre care ţi-am spus, verifică dacă îi place consistenţa cărnii. Dacă îţi place mai rumenit, mai lasă-l jumătate de oră.

Pune pe foc o tigaie cu două linguri de ulei de măsline, adăugă roşiile tocate, măslinele şi sotează pentru câteva minute. Păstrează sosul cald, pentru că îl vei adăuga peste friptură, când o pui în farfurie.

Serveşte alături de o salată verde cu ceapă şi ridichi.

Foto: 123rf.com

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”