Pui teriyaki cu legume, reţetă scăzută în calorii

Este o reţetă uşoară şi gata în mai puţin de jumătate de oră, dar mai ales, este un preparat extrem de versatil şi delicios.
Pui teriyaki cu legume, reţetă scăzută în calorii
FOTO: 123rf.com
Puiul cu sos teriyaki a devenit mâncarea preferată a multora dintre noi în ultima vreme. Pe lângă faptul că este o reţetă uşoară şi gata în mai puţin de jumătate de oră, este şi un preparat extrem de versatil şi delicios. 

Ingrediente pentru 4-6 porţii:

  • 900g de piept de pui, tăiat bucăţele;
  • 450g broccoli proaspăt;
  • 2 căţei de usturoi;
  • 4-5 morcovi feliaţi;
  • boabe de piper (opţional);
  • 2 linguriţe de ulei de măsline;

Ingrediente pentru sos teriyaki:

  • 2 linguriţe de ghimbir;
  • 80ml sos de soia, fără gluten;
  • 80ml apă rece;
  • 3-4 linguriţe de pudră de amidon de porumb;
  • 4 linguriţe de miere.

Mod de preparare:

Amestecă într-un bol toate ingredientele pentru sosul teriyaki. Într-o tigaie de mici dimensiuni, pusă la foc mediu, încinge sosul până se subţiază şi amestecă ocazional, undeva la 5 minute. Lasă sosul la răcit. Într-o altă tigaie, tot la foc mediu, adaugă uleiul de măsline, adaugă puiul şi morcovii şi lasă-le la gătit timp de 6-8 minute, până se înmoaie. Amestecă din când în când. Adaugă usturoiul şi lasă-l la gătit încă un minut. În timp ce se găteşte puiul, adaugă broccoli, lasă-l să se facă, iar apoi adaugă sosul teriyaki şi lasă-l încă 1-2 minute. Amestecă până se combină perfect toate alimentele.