Pui cu oţet balsamic, rozmarin şi cartofi

Ingrediente: ½ cana de otet balsamic, 1½ lingura de mustar cu boabe intregi, 2 catei de usturoi, o lingura de gem de caise sau de miere, ½ lin­gura de sare si piper, 12 bucati de carne de pui, 1 kg de cartofi, taiati in bucati mari, o lingura de ulei de masline, o lingura de rozmarin maruntit, 250 g de rosii cherry, zeama de la o lamaie.
Pui cu oţet  balsamic, rozmarin şi cartofi
Pui cu otet balsamic, rozmarin si cartofi

Ingrediente: ½ cana de otet balsamic, 1½ lingura de mustar cu boabe intregi, 2 catei de usturoi, o lingura de gem de caise sau de miere, ½ lin­gura de sare si piper, 12 bucati de carne de pui, 1 kg de cartofi, taiati in bucati mari, o lingura de ulei de masline, o lingura de rozmarin maruntit, 250 g de rosii cherry, zeama de la o lamaie.

Mod de preparare: Otetul balsamic, mus­tarul, usturoiul, gemul si condimentele se amesteca. Se toarna peste carne si se lasa o noapte la frigider. Car­tofii se pun la cup­­tor, cu ulei de masline, roz­marin si sare. In acelasi timp, intr-o alta tava, se pune puiul la cuptor. Cand cartofii sunt aproa­pe gata li se adauga rosiile si se mai lasa 10 minute. Se stropesc cu zeama de lamaie si se presara patrunjel. Se servesc impreuna cu carnea de pui.