Pui chinezesc Kung Pao cu alune

Iată o reţetă inspirată din bucărătia chinezească.
Pui chinezesc Kung Pao cu alune
Puiul picant cu alune, similar celui servit în restaurantele chinezeşti este poarte uşor de făcut şi din fericire, chiar nu e nevoie să ţii cont de ingrediente.
Totul ce rezumă la sosul pe care-l poţi realiza după bunul plac şi gust. Poţi înlocui alunele cu caju şi cu siguranţă nu ai cum să dai greş.
Acest preparat este gata într-o oră şi jumătate, iar ingredientele pe care ţi le menţionăm sunt pentru patru porţii.

Ingrediente

  • 500g de piept de pui dezosat tăiat cubuleţe
  • 2 linguriţ de vin alb
  • 2 linguriţe de sos de soia
  • 2 linguriţe de ulei de susan
  • 2 linguriţe de amidon de porumb dizolvate în apă
  • 300g pastă de chilli
  • 1 linguriţă de oţet alb
  • 2 linguriţe de zahăr brun
  • 4 cepe verzi tocate
  • 1 linguriţă de usturoi tocat
  • 1 cană cu apă de castane
  • 120g de alune mărunţite

Mod de preparare

Combină vinul, sosul de soia, uleiul, amidonul de porumb şi apa de castane şi adaugă bucăţile de piept de lui într-un bol de sticlă şi lasă-le la marinat. Acoperă bolul şi lasă-l la frigider timp de 30 de minute. Într-un bol de mici dimensiuni amestecă cealaltă linguriţă de vin cu sosul de soia, uleiul, amidonul de porumb, pasta de chilli, oţetul şi zahărul. Amestecă ingredientele şi adaugă ceapa verde, usturoiul, apa de castane şi alunele. Într-o oală de mici dimensiuni pune sosul la foc mic până devine aromat. Între timp, scoate puiul de la marinat şi pune-l într-o tigaie adâncă şi lasă-l să se prepare până când se albeşte şi sucul pătrunde în el. Când sosul este gata, adaugă-l peste pui şi lasă-le să-şi amestece gusturile.