Interpretare analize
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Rezultatele arata ca aveti o infectie cu Ureaplasma, iar antibiograma va arata la care antibiotice... citește

Cele mai

APLICAȚII

Calculează câte calorii poţi consuma zilnic fără să te îngraşi, află greutatea ideală, verifică în calculatorul nutrițional nutrienţii și caloriile din meniul tău sau vezi informaţiile nutriţionale din alimentele preferate.

Friptura de vita maturata made in Norvegia propusa de mezzosoprana Oana Andra

CSID a incercat: Friptura de vita maturata made in Norvegia propusa de mezzosoprana Oana Andra CSID a incercat: Friptura de vita maturata made in Norvegia propusa de mezzosoprana Oana Andra

In aceasta perioada a anului trebuie sa va rasfatati. Incercati friptura de vita maturata cu legume la cuptor propusa de Oana Andra, prim solista la Opera Nationala. Noua ne-a placut foarte, foarte mult. Iata detaliile si modul de preparare expuse delicios chiar de autoarea preparatului culinar.

O minunata reteta care ne-a cucerit intr-una din calatoriile noastre in Norvegia! Prietenul nostru, Per Einar Tomren ne-a facut aceasta surpriza si ne-a dezvaluit secretul fripturii dupa care ne lasau gurile apa cand o vedeam in desenele animate cu Tom si Jerry - cea cu crusta maronie la suprafata si roz si moale pe dinauntru...

Se cumpara o bucata de cca 1 kg. de vrabioara sau antricot de manzat. Calitatea carnii este esentiala. Se lasa la maturat pana devine maron-albastruie, culoarea la care orice roman gospodar ar arunca-o direct la gunoi, nici macar la... caini... Insa, pentru aceasta reteta deosebita (si care, garantez, este absolut inofensiva pentru sanatatea noastra), chiar acest amestec coloristic este cel potrivit! De altfel, marile restaurante ne servesc intotdeauna carnea maturata, chiar daca nu stiati...

Asa ca, panditi-o cu atentie si cand ajunge astfel, sariti pe ea si trageti-i o spalare buna, curatati-o de toate pielitele, aruncati pe ea sare grunjoasa neiodata si piper negru proaspat macinat. Apoi, dati-i, saraca, un pic de ragaz, vreo 10 minute. Intre timp, pe furis (caci mirosul puternic nu va permite sa o faceti chiar pe nesimtite...), puneti intr-o tigaie ulei de masline (cam un deget de la fundul tigaii), in care topiti unt (cca 80 gr.), fara a-l arde.

Daca reusiti sa o imbatati de miros, prindeti bine carnea intr-o furculita de gratar (cu cat mai lunga, cu atat mai sigur pentru dumneavoastra, pentru a pastra o distanta binevenita), si impingeti-o in tigaia sfarainda, la foc mare, lasand fiecare latura a paralelipipedului fibros sa se rumeneasca pana devine maron-castaniu. Acesta e si secretul care ne da siguranta ca aceasta friptura nu ne face rau, caci prin parlirea in unt-ulei, se ard toate bacteriile, formandu-se si o crusta care etanseizeaza carnea pentru a o obliga sa se fragezeasca.

Cand vi se pare destul de maronie si rigida la suprafata, asezati-o la o a doua odihna, intr-o tava mai adanca, pentru vreo 20 de minute. Intre timp, se face focul la cuptor, mediu. Cand crede ca a scapat, luati-o prin surprindere si imobilizati-o, legand-o fedeles cu o sfoara de bumbac, si, inca, bine de tot, cu mai multe intorsaturi, petrecand firul la fiecare bucla, ca sa semene cu un mezel (scopul nu e estetic sau de infratire intre carnuri, ci pentru a asigura topirea grasimii in mod omogen in interior).

Se baga la cuptor, infigand discret in ea un termometru pentru carne. Cand temperatura ajunge la 65 grade pe termometru, atunci e numai buna: maron pe dinafara si rozalie pe dinauntru. Inainte de servire se mai lasa inca vreo 10-20 minute la odihna. Apoi, cu delicatete, se scoate sfoara si se prezinta cu mare cinste friptura pe platou. La masa, chiar daca invitatii se reped, se taie discret feliute subtirele. E preferabil mai multe feliute fine decat o hartana la fiecare, chiar daca aspectul tine de Evul Mediu...



Pentru garnitura, cumparati morcovi potriviti ca marime, pastarnac gros si cartofi mai mititei (cam cat un ou mare fiecare) si ceapa aurie mare.
Se pregatesc, in functie de numarul mesenilor, legumele necesare: se spala, se curata de coaja, se limpezesc si, pe un fund de lemn, se taie - toate in afara de ceapa -, ca salamul, în feliute de cca 1 mm, fara a ajunge la baza, astfel ca feliutele sa stea lipite intre ele, sa nu se poata desprinde una de alta. Ceapa se taie ca pepenele, in felii separate.

Se face focul in cuptor, la maximum, si pana se incinge, se pune ulei in tava, un strat subtire, se aseaza legumele in linie, cu feliile de ceapa aruncate printre ele, se presara sare grunjoasa, piper negru macinat si oregano. Se lasa la copt cca 30 minute, apoi se incearca periodic cu furculita. Cand devin legumele moi, e gata si garnitura!



Efectul asupra invitatilor si laudele lor o sa compenseze din plin efortul pregatirii minutioase a legumelor, precum si smotrul de curatire a faiantei dupa parlirea initiala a fripturii in tigaia cu unt-ulei.

Pofta buna!



Exclusiv Online - 29.12.2011 Sursă foto: Mădălina Drăgoi
Taguri: friptura, vita, reteta,
Citește pe descopera.ro
VIDEO. Fenomenele ŞOCANTE care ameninţă Pământul. ''Va începe RESETAREA''. Ce se va întâmpla cu oamenii VIDEO. Fenomenele ŞOCANTE care ameninţă Pământul. ''Va începe RESETAREA''....
De ce nu trebuie să te ABŢII de la SEX niciodată. Este mult mai GRAV decât ştiai De ce nu trebuie să te ABŢII de la SEX niciodată. Este mult mai GRAV...
Fecioară Fecioară 23 august - 21 septembrie

În luna august s-ar putea ca toate lucrurile să vă apară într-o lumină minunată. Conjuncţia astrelor stârneşte imaginaţia şi entuziasmul. Aşteptaţi o veste importantă sau căutaţi un răspuns...citește mai departe

×

Zf.ro
Surpriză: Domeniul unde puteţi fi scutiţi de 50% din impozit. Surpriză: Domeniul unde puteţi fi scutiţi...
SURPRIZĂ: O nouă investiţie majoră într-un...
Marele paradox al salariilor din Poliţie...
BusinessMagazin.ro
SFÂRŞITUL BENZINEI: China investeşte masiv în combustibilul viitorului, cu care vrea să distrugă piaţa auto a maşinilor cu motoare tradiţionale SFÂRŞITUL BENZINEI: China investeşte...
Cine este tânărul de 20 de ani din Botoşani...
Mediafax.ro
Jurnalist UCIS, după ce a publicat mai multe anchete despre autorităţile locale. Crima este ultima dintr-o LUNGĂ serie Jurnalist UCIS, după ce a publicat mai...
Un asteroid cu ”POTENŢIAL PERICULOS”...
Posibile CAUZE ale decesului lui Torok Zsolt:...
Gandul.info
Mărturii şocante din camera morţii. „Îmi ARDE braţul drept. Simt gustul injecţiei letale” / Martorii la execuţie au rămas marcaţi pe viaţă: „Sunt mielul de sacrificiu al Domnului. Sper ca într-o zi să...” Mărturii şocante din camera morţii. „Îmi...
Un bărbat se uita pe poze de pe site-ul...
Adevăratul HANNIBAL LECTER, închis pe...
DA.ZF.ro
5 drumuri magice din România pe care poţi evada cu maşina - GALERIE FOTO 5 drumuri magice din România pe care poţi...
Cele 7 minuni ale României: locuri spectaculoase...
TOP 5 plaje sălbatice, foarte aproape de...
ProSport.ro
Spovedania ucigaşului Gheorghe Dincă, după o lună de anchetă! Ce a făcut cu Alexandra Măceşanu! A mărturisit crima: "M-am panicat!". Poliţiştii au rămas interzişi în faţa dezvăluirilor tulburătoare Spovedania ucigaşului Gheorghe Dincă,...
Scandal total în showbiz! Un personaj celebru...
Fiica lui Gheorghe Dincă a cedat presiunii...
ApropoTv.ro
Destinaţii alternative de Crăciun care te fac să vezi cu alţi ochi Europa Destinaţii alternative de Crăciun care...
Jurnalistul Ion Cristoiu publică două...
Electric Castle Festival anunţă headliner-ii...
Go4it.ro
Google reinventează ANDROID-ul. Ce îmbunătăţiri va primi telefonul tău după următorul update Google reinventează ANDROID-ul. Ce îmbunătăţiri...
NOKIA pregăteşte o SURPRIZĂ pentru fanii...
TELEFONUL ANULUI a ajuns în România. Iată...
ProMotor.ro
Maşini de lux de peste 1 milion de euro au fost condamnate la moarte - VIDEO Maşini de lux de peste 1 milion de euro...
Şi-a ascuns bijuteria pe patru roţi de...
Avocatul Poporului nu cunoaşte legea! Cine...
Descopera.ro
GREŞEALA majoră pe care mulţi o fac în TIMPUL sexului. ''NU aşa trebuie'' GREŞEALA majoră pe care mulţi o fac în...
GESTUL româncelor de altă dată care înnebunea...
Problema SEXUALĂ pe care o au multe tinere....
ULTIMA ORĂ
Jurnalist UCIS, după ce a publicat mai multe anchete despre autorităţile locale. Crima este ultima dintr-o LUNGĂ serie

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.