Ingrediente: un kg carne de porc fara oase, taiata in bucati, 2 lingurite amidon de porumb, un varf de cutit scortisoara, 4 lingurite suc de portocale, o cana compot de merisoare intregi.
Mod de preparare: Se amesteca amidonul de porumb, scortisoara, sucul de portocale, compotul de merisoare si un praf de sare intr-un bol. Se pune apoi compozitia pe foc mediu, pana cand se subtiaza.
Carnea de porc se pune intr-o cratita joasa, se adauga jumatate din sosul de merisoare si se prajesc impreuna intre 45 de minute si o ora, adaugand la nevoie restul de sos. Se serveste cu garnitura de cartofi piure, fasii de morcov si un vin rosu, sec, cu gust puternic si consistent.
Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.