Curcan „înecat” în vin roşu, pudrat cu ghimbir şi cuişoare

Dacă de porc v-aţi săturat cu ocazia meselor festive de Crăciun, vă propunem o reţetă mai light: curcan la cuptor, aromat cu condimente din belşug!
  • Publicat:
Curcan „înecat” în vin roşu, pudrat cu ghimbir şi cuişoare

Dacă de porc v-aţi săturat cu ocazia meselor festive de Crăciun, vă propunem o reţetă mai light: curcan la cuptor, aromat cu condimente din belşug!

Acest tip de carne este excelent pentru cei care ţin la siluetă, dar şi la sănătatea lor. Carnea de curcan este o sursă preţioasă de proteine de bună calitate, are puţine grăsimi şi numeroase vitamine şi minerale.

Află mai multe informaţii despre beneficiile consumului de carne de curcan!

Descoperă o reţetă minunată de curcan la cuptor pentru masa de Revelion!

Ingrediente:

  • Un curcan
  • O sticlă de vin roşu (Cabernet sau Sauvignon)
  • 2 linguriţe de scorţişoară
  • O jumătate de linguriţă de pudră de cuişoare
  • O jumătate de linguriţă de pudră de ghimbir
  • O ceaşcă de suc de portocale
  • 4 linguri de unt topit nesărat
  • Coaja de la o portocală dată pe răzătoare
  • Sare, piper

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 230 de grade Celsius. Şterge curcanul cu un şerveţel de hârtie. Într-o oală mică adaugă vinul, condimentele şi sucul de portocale. Adu la fierbere amestecul şi lasă pe foc mic, amestecând din când în când, până conţinutul se reduce la jumătate.

Între timp, amestecă untul topit cu coaja de portocală. Pune curcanul în tavă şi „masează-l” bine cu acest mix, apoi presară din belşug cu sare şi piper. La final, toarnă peste curcan siropul obţinut din vin şi condimente.

Introdu la cuptor tava cu carne şi las-o 30 de minute la 230 de grade Celsius, apoi redu focul la 180 de grade Celsius. Verifică o dată la 30-45 de minute şi asigură-te că acoperi curcanul cu sosul delicios de vin. Curcanul este gata când carnea are în interior 165 de grade Celsius (poţi afla asta cu ajutorul unui termometru pentru carne) – adică peste aproximativ 4 ore (pentru un curcan de aproape 7 kilograme).

După expirarea timpului, scoate carnea din cuptor şi las-o să se „odihnească” 30 de minute înainte de a o servi. Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Chifteluţe marinate în sos de roşii
Chifteluţe marinate în sos de roşii
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”