CSÎD a încercat – Curry de curcan cu nucă de cocos, reţetă indiană

Vă propunem să ieşiţi din rutina zilnică şi să aduceţi în propria bucătărie arome inedite din India. Noi am testat o reţetă de curry de curcan şi nucă de cocos.
  • Publicat:
CSÎD a încercat - Curry de curcan cu nucă de cocos, reţetă indiană

Trebuie să recunoaştem, chiar dacă mulţi dintre noi nu frecventăm neapărat restaurantele asiatice în mod normal, în vacanţe suntem mai dispuşi la gusturi noi. Mai ales că în marile capitale europene, străzile abundă de restaurante cu specific asiatic. Ei bine, fix la asta m-am gândit şi eu când am deschis un borcan cu curry (mix de condimente folosite în India, Thailanda etc). Am simţit că plec într-o călătorie. Olfactivă. Şi m-am apucat să gătesc o reţetă indiană super delicioasă – curry de curcan cu nucă de cocos.

Oricât de bizară ar putea părea combinaţia dintre carne şi cocos, să ştiţi că peste mări şi ţări cocosul nu ţine loc doar de ingredient în dulciuri, deserturi ci este un aliment de bază pentru mâncăruri vegatriene sau cu carne. De exemplu, în Maldive am încercat o salată super din fulgi de cocos proaspăt şi ceapă. Dar despre asta, altă dată.

Curry de curcan – ce ingrediente trebuie să pregăteşti

Iată ingredientele de care aveţi nevoie pentru 3 porţii.

Carne – eu am folosit o aripă de curcan, dar poate fi folosit şi piept de pui, pulpe de pui etc.

Fulgi de cocos neîndulciţi, o roşie mare coaptă sau bulion de calitate, curry (se găseşte în magazinele asiatice de condimente dar şi în hipermarketuri la raioanele speciale), turmeric (pudră sau proaspăt – se găseşte în magazinele naturiste, supermarketuri etc), ceapă, usturoi, sare, pudră de ardei iute, ulei rezistent la temperaturi înalte (se găseşte în magazinele naturiste).

curry

Carne de curcan cu cocos în stil indian – reţetă

Ingrediente:

  • carne de curcan
  • o roşie mare coaptă sau 3, 4 linguri de pastă de roşii concentrată,
  • 1 lingură de curry
  • 1 linguriţă pudră turmeric
  • un vârf de cuţit de chilli (după gust)
  • 75 g fulgi de nucă de cocos fără zahăr adăugat
  • 1 ceapă mare
  • ghimbir proaspăt (1 cm) sau pudră,
  • 3 căţei de usturoi,
  • Sare (după gust)
  • o lingură ulei

curry de curcan

Mod de preparare:

Se opăreşte carnea, elimându-se spuma. Între timp, se toacă mărunt ceapa, ghimbirul şi usturoiul şi se pun la călit într-o lingură de ulei ulei rezistent la prăjit şi 2 linguri de apă, pe foc foarte mic. Se amestecă mereu. Când ingredientele au devenit moi, se lasă la răcit. Se adaugă apoi o jumătate de cană apă şi pudra de curry, turmeric, chilli, bulionul sau roşiile tocate şi carnea.

Când dă în clocot se adaugă fulgii de cocos. Se lasă la foc mic, amestecându-se mereu încă o jumătate de oră. Nuca de cocos vă ajută să reglaţi aromele (de exemplu, dacă vi se pare prea iute mai adaugaţi câteva linguri de nucă de cocos). Se consumă cu orez basmati şi ayran (dacă nu aveţi la îndemână puteţi să combinaţi iaurt cu apă şi sare). Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân