Un desert inedit şi sănătos – Sushi cu fructe

Ultimul trend care a cucerit internetul? Sushi cu fructe!

În lumea culinară combinaţiile neaşteptate sunt ceva obişnuit şi tot mai întâlnit. Recent, au apărut burgeri cu ramen (chifle din tăieţei ramen) sau celebrul cronut (o gogoaşă din aluat de croissant!). Ultimul trend care a cucerit internetul? Sushi cu fructe!

La prima vedere, sushi-ul cu fructe seamă cu mult cu rulourile cu somon sau ton. De fapt, frushi cum a fost denumit este gătit cu bucăţi de fructe (căpşuni, kiwi sau pepene galben) în locul peştelui crud şi orez cu aromă de lapte de cocos în locul celui simplu folosit în mod tradiţional la sushi.

Fructele sunt întotdeauna o idee bună la desert şi acum poţi încerca o reţetă inedită, perfectă pentru momentele în care ai invitaţi sau vrei un desert sănătos!

Iată cum se prepară un desert delicios şi aspectuos!

Ingrediente:

  • 300 g orez alb cu bob scurt;
  • 500 ml apă;
  • 3 linguri de zahăr;
  • un sfert de linguriţă de sare;
  • 240 ml lapte de cocos;
  • fructe la alegere (ananas, căpşuni, kiwi, pepene, mango);
  • o linguriţă şi jumătate de esenţă de vanilie; 

Preparare:

1. Orezul şi apa se pun la fiert. Se lasă pe foc până când apa a fost absorbită aproape complet, apoi se lasă 10 minute să se răcească.

2. Orezul fiert, laptele de cocos, zahărul şi vanilia se pun într-un bol şi se amestecă bine. Se lasă 15 minute.

3. Taie fructele bucăţele (căpşuni, mango, kiwi, banane, afine, zmeură, ananas).

4. Întinde orezul pe o suprafaţă din bambus peste care pui hârtie de copt, pune fructe şi apoi rulează-l şi taie-l bucăţele.

 

Poftă bună!

Recomandări: