Tort Padurea Neagra – portia de hrana vie de la CSID

In lumea raw vegan, aproape toate retetele de dulciuri traditionale ce contin faina alba, oua, margarina, zahar, praf de copt etc. se pot inlocui cu ingrediente 100% naturale precum: nuci, caju, unt de cacao, ulei de cocos, miere, fulgi de cocos, avocado. Si nu o data, deserturile raw vegan sunt fruntase la capitolele gust, sanatate si timp de preparare. Va invit sa degustati tortul “Padurea Neagra”.
Tort Padurea Neagra – portia de hrana vie de la CSID
Portia de hrana vie de la CSID: Tort Padurea Neagra

In lumea raw vegan, aproape toate retetele de dulciuri traditionale ce contin faina alba, oua, margarina, zahar, praf de copt etc. se pot inlocui cu ingrediente 100% naturale precum: nuci, caju, unt de cacao, ulei de cocos, miere, fulgi de cocos, avocado. Si nu o data, deserturile raw vegan sunt fruntase la capitolele gust, sanatate si timp de preparare. Va invit sa degustati tortul „Padurea Neagra”.

Aceasta reteta am gasit-o pe blogul floridecires7.blogspot.com, insa am mai adaptat cantitatile ingredientelor initiale la cele pe care le-a aveam la indemana. De fapt, acest aspect este minunat in bucataria raw vegan, poti personaliza preparatele in functie de ingredientele pe care le ai in casa si dupa gust.

Ingrediente pentru blat:

  • ½ cana nuci braziliene crude
  • ½ cana fulgi de nuca de cocos
  • 1 lingura de cacao
  • 2 linguri de miere sau sirop de agave
  • cateva boabe de cacao maruntite
  • ¼ baton de vanilie

Mod de preparare:

Nucile braziliene se taie in jumatati si se adauga in robotul de bucatarie pentru a fi maruntite cat mai fin. Apoi se pun intr-un castron impreuna cu fulgii de cocos, mierea, boabele de cacao maruntite si vanilia si se amesteca pana devin un aluat ce poate fi modelat. Acesta se pune intr-o tava de tort si se preseaza usor cu o lingura. (Eu am folosit o forma de tort cu diametrul 26 cm, dar poate fi si mai mica pentru un blat mai inalt.).


 

Ingrediente pentru crema:

  • 2 cani de caju crud
  • ¼ cana de sirop agave
  • ¼ cana sirop artar (eu am folosit ½ cana sirop agave)
  • ¼ cana apa rece
  • ¼ unt de cocos topit
  • ¼ unt de cacao topit sau ciocolata neagra raw (eu am folosit doar 1/3 cana unt de cocos topit).
  • Vanilie bio
  • ¼ lingurita de sare de mare
  • 1 cana de cacao
  • 200 g cirese inghetate, fara samburi (eu am folosit 300 g visine congelate, dezghetate la temperatura camerei)

Optional:

Am adaugat si o lingura de pudra de lecitina de soia, pentru o consistenta mai cremoasa.
Se pot folosi inca 300 g de visine fara samburi pentru ornare.

Mod de preparare crema:

Cajuul se macina foarte, foarte fin pana ajunge ca o faina. Intr-un castron se incorporeaza faina de caju, sarea, siropul de agave, apa, vanilia, untul de cocos si cacaoa. La sfarsit se adauga si fructele. Compozitia se toarna peste blat si se pun la congelator. Inainte de a fi servit, se scoate din frigider tortul si se lasa o jumatate de ora la temperatura camerei, timp in care se orneaza cu restul de visine.

Note:
Ingrediente pentru 10 portii.
Torturile din nuci sunt foarte satioase, deci se consuma cantitati mici la o masa.
Timp de preparare: 25 de minute
A se respecta cantitatile pentru blat.
Caju, nuci braziliene se gasesc in hipermarketuri.
Siropul de agave si Uleiul de cocos se gasesc in magazine naturiste.
Boabele de cacao se gasesc la magazinele bio.
Tortul se pastreaza la congelator.
Persoanele alergice la unul dintre ingrediente nu trebuie sa consume acest tort.

Prajitura frantuzeasca cu frisca
Prajitura frantuzeasca cu frisca
Cel mai nou articol Video: