Interpretare analize
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Rezultatele arata ca aveti o infectie cu Ureaplasma, iar antibiograma va arata la care antibiotice... citește

Cele mai

APLICAȚII

Calculează câte calorii poţi consuma zilnic fără să te îngraşi, află greutatea ideală, verifică în calculatorul nutrițional nutrienţii și caloriile din meniul tău sau vezi informaţiile nutriţionale din alimentele preferate.

Tort de ciocolată: reţetă de post

Poate că perioadele de post nu sunt tocmai cele mai favorabile din punct de vedere al delicateţelor culinare, mai ales atunci când vine vorba despre dulciuri. Însă noi am găsit soluţia ideală cu care îţi poţi surprinde invitaţii şi te poţi delecta şi tu, în zilele de post, de care cu siguranţă te vei îndrăgosti! Află în continuare cum poţi face un tort de ciocolată şi alune cu ingrediente sănătoase şi de post!

Tort de ciocolată de post: ingrediente pentru blat

În loc de ouă (4 linguri sau 18 gr făină de seminţe de in, + 10 linguriţe de apă)
1 ceaşcă de lapte de migdale
1 şi 1/2 linguriţă de oţet de mere
3 linguriţe de bicarbonat de sodiu
146 ml linguri sirop de arţar/ nectar de agave, sau miere
154 gr de zahăr brun sau zahăr rafinat
126 ml ulei de nucă de cocos topit
1 lingură de extract de vanilie pură
486 grame piure/ sos de mere fără zahăr (sau alt piure de fructe preferat)
1/2 linguriţă de sare de mare
120 gr de pudră de cacao neîndulcită
118 gr făină de migdale (măcinată fin din migdale crude)
1/2 ceasca de făină de ovaz fără gluten (fin măcinată din ovaz brut)
50 gr amestec de făină fără gluten din ovăz

Tort de ciocolată de post: ingrediente pentru cremă

120 g lapte de migdale
230 g ciocolată neagră sau semi-dulce fără lapte
56 ml ulei de nucă de cocos topit sau
150-250 g zahăr pudră
175 g alune nesărate prăjite

Tort de ciocolată de post: blatul

Preîncălzeşte cuptorul la 350 grade F (176 ° C). Topeşte untul, adaugă laptele de migdale şi oţetul. Ai grijă să amesteci şi lasă compoziţia să se coaguleze în timp ce treci la pasul următor.

Pregăteşte ouăle de in într-un vas mare şi lasă-le să se aşeze timp de 5 minute. Adaugă bicarbonatul de sodiu la amestecul de oţet şi lapte de migdale şi se amestecă ulterior compoziţia. Adăugă amestecul de zahăr, sirop arţar şi compoziţia de lapte de migdale în vasul cu ouăle de in continuând să amesteci până când totul devine omogen.

Adaugă acum piureul de mere, vanilia, uleiul de nucă de cocos topit, sare şi se amestecă în continuare.

Adaugă pudra de cacao, făina de migdale, amestecul de făină de ovăz şi făină fără gluten şi amestecă bine până la omogenizare. În cazul în care aluatul pare prea gros, adăugă puţin lapte de migdale, dar în principiu el ar trebui să fie perfect din prima.

Aluatul trebuie aibă o consistenţă semi-groasă, care se topeşte. Divide aluatul în mod egal pentru numărul de blaturi pe care le doreşti (două, trei). Coace tortul timp de 35-45 de minute sau oricât este nevoie în funcţie de cuptorul tău, până ce va fi gata sau mai exact, până când o scobitoare inserată în centru iese curată şi partea superioară a blatului pare uscată.
Ai grijă să laşi blaturile să se răcească complet înainte de a le orna cu cremă sau de a le tăia!

Tort de ciocolată de post: crema

Adăugă lapte de migdale într-un vas şi încălzeşte-l timp de 1 minut. Adăugaţi imediat şi las-o să stea fără a o atinge timp de 3 minute, pentru a se topi.

Se amestecă ulterior cu o lingură de lemn pentru şi se adăugă uleiul de nucă de cocos. Lasă amestecul acoperit şi neatins timp de 10 minute.

După 10 minute, utilizează mixerul pentru a omogeniza amestecul şi adăugă treptat o cană zahăr pudră. Odată omogenizată compoziţia, pune-o în frigider pentru a se închega timp de 20 de minute.

Vei ştii că este gata atunci când mişti vasul şi ea este suficient de fermă încât să nu se mişte aşa repede. Scoate amestecul din frigider şi mixează-l din nou. Dacă este încă prea subţire, adăugaţi încă puţin zahăr pudră (cam două linguri) şi amestecă până când devine pufos.
Transferă stratul de bază al tortului răcit pe un vas de servire. Îndinde un strat semi-generos de cremă pe partea superioară a stratului inferior şi presară deasupra un alt strat generos cu alune. Repetă activitatea în funcţie de câte blaturi ai, având grijă ca ultimul blat de deasupra să nu mai aibă cremă pe el.

Glazurează-l cu ciocolată topită şi presară câteva alune deasupra lui. Se poate servi alături de o cupă de îngheţată sau simplu. Nu este nevoie să îl menţii la frigider imediat după ce este gata, însă ideal ar fi să stea măcar o oră!

Poftă bună!



Citește și:
Desertul de post pe care ţi-l propune Chef Ana Consulea
5 reţete delicioase de post
Exclusiv Online - 16.11.2018
Citește pe descopera.ro
Medicamentul care TRATEAZĂ coronavirusul. Anunţul a fost făcut de adjunctul OMS: „Există doar un singur medicament eficient” Medicamentul care TRATEAZĂ coronavirusul. Anunţul a fost făcut de adjunctul...
VIDEO. Un alt CĂLĂTOR ÎN TIMP a prezentat o FOTOGRAFIE cu Pământul din anul 5000. ''Veştile nu sunt bune pentru umanitate'' VIDEO. Un alt CĂLĂTOR ÎN TIMP a prezentat o FOTOGRAFIE cu Pământul...
Peşti Peşti 19 februarie - 20 martie

Este posibil ca în luna martie să faceţi o deplasare pe nepregătite. Dacă nu plecaţi într-o călătorie propriu-zisă, cu siguranţă veţi visa toată ziua la o escapadă. Conjuncturile sunt deosebit...citește mai departe

×

Zf.ro
Englezii închid uşa „instalatorilor polonezi şi muncitorilor români”: Regatul Unit nu mai vrea forţă de muncă ieftină în fabrici, depozite, hoteluri şi restaurante Englezii închid uşa „instalatorilor...
S-a terminat! Decizia CRUCIALĂ luată de...
RĂSTURNARE uriaşă de teatru de la unul...
BusinessMagazin.ro
Coronavirusul a ajuns într-o destinaţie de vacanţă preferată de români.1.000 de turişti dintr-un hotel au fost plasaţi în carantină Coronavirusul a ajuns într-o destinaţie...
Declaraţie şocantă a preşedintelui Chinei,...
Povestea lui Mohammad Murad si cât de greu...
Mediafax.ro
Ca „muritorii de rând”. Ce nume de familie vor purta Harry şi Meghan după ce renunţă la titulatura „Alteţa sa regală” Ca „muritorii de rând”. Ce nume de...
Preşedintele USR Găvojdia, acuzată că...
Avion prăbuşit în Kazahstan. Bilanţul...
Gandul.info
De ce copiii nu iau coronavirus! Ce ascunde virusul ucigaș De ce copiii nu iau coronavirus! Ce ascunde...
Ce se întâmplă cu corpul uman după ce...
Alertă națională. De ce este România...
DA.ZF.ro
5 drumuri magice din România pe care poţi evada cu maşina - GALERIE FOTO 5 drumuri magice din România pe care poţi...
Cele 7 minuni ale României: locuri spectaculoase...
TOP 5 plaje sălbatice, foarte aproape de...
ApropoTv.ro
"Îmi pare rău că iubitul tău se uită ..." Incredibil cum a ieşit pe stradă această tânără. Ce le transmite femeilor "Îmi pare rău că iubitul tău se uită...
ATUNCI ŞI ACUM | Cât de mult s-a transformat...
De necrezut! FOTO | Ea e vedeta Disney devenită...
Go4it.ro
Pot fi telefoanele la fel de dependente ca drogurile? Ce spun, de fapt, oamenii de ştiinţă Pot fi telefoanele la fel de dependente...
Cel mai nou telefon PLIABIL a ajuns în...
NETFLIX nu mai asigură gratuitate utilizatorilor...
ProMotor.ro
ATAC la Mercedes și BMW! Noul model FRANȚUZESC le fură clienții nemților ATAC la Mercedes și BMW! Noul model FRANȚUZESC...
Ce înseamnă 10:10, 9:15 sau 69 pe înțelesul...
Care sunt piesele care pică cel mai des...
Descopera.ro
PEDEAPSA sexuală pe care PUTERNICUL Ginghis Han le-o aplica femeilor care îl enervau PEDEAPSA sexuală pe care PUTERNICUL Ginghis...
Cu un singur BĂRBAT se poate REPOPULA planeta...
PROBLEMA de matematică pe care doar o persoană...
ULTIMA ORĂ
Transhumanţa răspunderii. Marea oilor moarte îi aşteaptă pe turişti de 1 Mai

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.