Special de Dragobete – inimă din frişcă, cu sos de trandafiri şi zmeură

Inimă de frişcă cu sos de trandafiri şi zmeură este un desert care poate fi consumat la o cină romantică de Dragobete, prăjitura fiind una fină şi elegantă.
  • Publicat:
Special de Dragobete - inimă din frişcă, cu sos de trandafiri şi zmeură

Inima de frişcă cu sos de trandafiri şi zmeură este un desert care poate fi consumat la o cină romantică de Dragobete, prăjitura fiind una fină şi elegantă.

Ingrediente:

-120 de mililitri de cremă de brânză, la temperatura camerei
-un sfert de cană cu zahăr pudră, plus încă două linguri
-puţină sare
-1/2 lingură cu vanilie
-10 mililitri de lichior de zmeură, Cointreau sau rom
-190 de mililitri de smântână pentru frişcă
-170 de grame de zmeură decongelată
-1/4 lingură cu apă de trandafiri
-2 linguri zahăr granulat
-zmeură proaspătă pentru decor

Mod de preparare:

Folosiţi patru forme de prăjituri, preferabil în formă de inimă, pe care le tapetaţi cu tifon, lăsând marginile acestuia să iasă circa 5 centimetri în afară. Puneţi formele pe farfurii sau pe hârtie de copt cu marginile ridicate şi lăsaţi de-o parte.

În bolul mixerului puneţi brânza şi amestecaţi-o, la viteză medie, până devine fină. Cerneţi zahărul pudră şi adăugaţi-l în trei părţi peste crema de brânză, amestecând bine înainte de a adăuga fiecare parte de zahăr şi împingând conţinutul bolului spre paleta mixerului.

Adăugaţi sarea, vanilia şi lichiorul şi amestecaţi până ce sunt bine încorporate, apoi vărsaţi amestecul într-un bol mai mare.

În primul bol, pe care nu este nevoie să îl spălaţi, puneţi smântâna pentru frişcă şi amestecaţi cu ustensila dedicată a mixerului până ce frişca este gata. Folosind o spatulă flexibilă, amestecaţi un sfert din frişcă cu compoziţia de brânză, apoi, adăugaţi încet şi restul de frişcă.

Împărţiţi amestecul în patru şi adăugaţi-l în formele de inimă. Acoperiţi apoi amestecul cu marginile tifonului, puneţi inimile în forme de copt cu margini zimţate şi bagaţi la frigider peste noapte.

Pentru preparea sosului, adăugaţi zmeura decongelată, cu tot cu suc, într-un blender, alături de apa de trandafiri şi două linguri de zahăr. Amestecaţi până se formează o pastă fină. Strecuraţi sosul printr-o sită fină, aruncând seminţele. Ţineţi la frigider până serviţi desertul.

Înainte de a servi, scoateţi formele din frigider şi aruncaţi lichidul care s-a adunat sub ele. Trageţi de tifon şi răsturnaţi cu grijă pe farfuria pe care veţi servi desertul. Stropiţi cu sos de zmeură şi adăugaţi zmeură proaspătă pentru decor, după gust.

Sursa: Mediafax

Urmărește CSID.ro pe Google News
Delicii energizante pentru primăvară!
Delicii energizante pentru primăvară!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”