Reţetă tiramisu fără coacere. Un desert delicios şi sănătos

Descoperă o reţetă rapidă de tiramisu fără coacere, care nu conţine ouă. În doar 10 minute obţii un desert fabulos!
14.06.2020 | Paula Rotaru
Reţetă tiramisu fără coacere. Un desert delicios şi sănătos

Dacă ţi-e poftă de un desert care se prepară rapid, în maximum 10 minute, această reţetă de tiramisu fără coacere este exact ceea ce căutai.

În reţetă nu vei regăsi ouă, pentru că nu vrem să îţi pui în pericol sănătatea consumând aceste alimente în stare crudă, dar gustul acestui tiramisu, ce are la bază pişcoturi înmuiate în cafea şi cremă fină de mascarpone şi friscă, va fi excelent, chiar şi fără ele.
 


Te invităm să descoperi reţeta acestui desert cu specific italian, al cărui nume, tiramisu, înseamnă „ridică-mă”. Noi am completa cu „la cer”, pentru că gustul este cu adevărat divin!

Nu trebuie să fii o expertă în cofetărie, nici o cunoscătoare a combinaţiilor de esenţe, pentru că această reţetă este una simplă, pe care oricine o poate pune în practică.

Mai greu va fi să te abţii să nu furi din prăjitură timp de câteva ore, cât trebuie să stea la frigider.

Acestea fiind spuse, să descoperim împreună care sunt ingredientele pentru acest tiramisu fără coacere şi care este modalitatea de preparare!

Ingrediente pentru tiramisu fără coacere (6 porţii)

  • 225 ml frişcă
  • 225 grame cremă de brânză mascarpone, la temperatura camerei
  • 70 de grame de zahăr
  • 1 linguriţă de extract sau esenţă de vanilie
  • 1 linguriţă de lichior Amaretto (opţional)
  • 450 ml de cafea neîndulcită, la temperatura camerei
  • 1 pachet cu pişcoturi de şampanie
  • Cacao (pentru a pudra prăjitura tiramisu)

Mod de preparare tiramisu fără coacere

  1. Se amestecă zahărul cu frişca (foarte rece) şi esenţa sau extractul de vanilie.
  2. Se adaugă crema mascarpone şi linguriţa de Amaretto şi se amestecă în continuare.
  3. Se înmoaie pe rând pişcoturile în cafea rece (dar nu le ţine prea mult în lichid, altfel se vor rupe) şi se aşază un prim strat într-o tavă de 20*30 cm.
  4. Întinde pe primul strat de pişcoturi jumătate din cantitatea de cremă, adaugă din nou un strat de pişcoturi înmuiate în cafea, apoi adaugă restul de cremă şi deasupra ultimul strat de pişcoturi.
  5. Deasupra poţi pudra cu cacao sau poţi folosi ciocolată răzuită.
  6. Lasă prăjitura tiramisu la frigider pentru aproximativ 2-4 ore sau, dacă te poţi abţine, peste noapte. În acest timp, toate aromele se vor întrepătrunde şi blatul va fi aromat şi însiropat.
Recomandări: