Pară crème brulee

Ingrediente: 4 pere mari de sezon, 2 ceşti de vin alb, 2 de vin roşu, jumătate de ceaşcă de zahăr brun, 2 frunze de mentă, o păstaie de vanilie
Pară crème brulee

Ingrediente: 4 pere mari de sezon, 2 ceşti de vin alb, 2 de vin roşu, jumătate de ceaşcă de zahăr brun, 2 frunze de mentă, o păstaie de vanilie

Ingrediente cremă: o ceaşcă smântână, o lingură de zahăr brun,
o linguriţă de praf de coajă de portocală, ¼ linguriţă de extract de vanilie, ¼ linguriţă de sare, 3 gălbenuşuri

Ingrediente sirop: o ceaşcă zahăr brun, o ceaşcă apă, ½ ceaşcă ghimbir proaspăt tăiat mic, ½ păstăi de vanilie

Mod de preparare: Într-o tigaie adâncă se pune pe foc vinul alb, vinul roşu, zahăr, mentă, batonul de vanilie dar şi puţină apă. Daţi focul la minimum şi introduceţi perele pe care le lăsaţi cu sau fără coajă (dacă au şi coajă vă aduc fibrele la pachet). Acoperiţi cu un capac până ce para îşi schimbă consistenţa. Apoi le puneţi la răcit într-o farfurie, iar lichidul separat. După ce s-au răcit, perele se introduc în lichid şi se pun la frigider.

Într-un bol, combinaţi smântână, zahăr, vanilie, sare. În alt bol, bateţi ouăle şi apoi adăugaţi treptat amestecul cu smântână. Amestecul se pune apoi puţin pe foc, se lasă la răcit şi se bagă la frigider. Tot în tigaie e timpul să combinaţi zahăr, apă, ghimbirul tăiat mic, păstaia de vanilie.
Le lăsaţi pe foc 10 minute, apoi la răcit. Perele se scot din frigider şi se taie baza cu un cuţit, apoi se curăţă înteriorul cu grijă, astfel încât să puteţi să le umpleţi cu cremă. Introduceţi crema în interiorul fructului. Apoi turnaţi deasupra amestecul cu zahăr, ghimbir şi vanilie.

Tarte cu lămâie şi zmeură
Tarte cu lămâie şi zmeură
Recomandări: