galerie

Galerie FOTO Chocolate Lava


  • Pentru 8 porţii aveţi nevoie de 3 ouă, 3 linguri de făină şi 3 linguri de zahăr.
  • Mai aveţi nevoie de un pachet de unt (200 g) şi de 400 de grame de ciocolată neagră.
  • Amestecaţi cu un tel ouăle, făina şi zahărul până obţineţi o compoziţie omogenă, fină, cremoasă.
  • Puneţi la topit untul şi ciocolata (împreună) apoi amestecaţi-le cu compoziţia obţinută anterior. E important să turnaţi câte puţin, altfel riscaţi să transformaţi ouăle în omletă, ciocolata şi untul fiind calde.
  • Pentru copt puteţi folosi fie forme din ceramică ori porţelan, fie forme de unică folosinţă, din aluminiu. Oricum ar fi, e important să le ungeţi cu unt şi să presăraţi zahăr peste ele, ca să nu se lipească prăjiturile de pereţi.
  • Umpleţi formele cu amestec pentru prăjituri. Aşezaţi-le într-o tavă şi puneţi-le în cuptorul încins la 200 de grade Celsius. Lăsaţi-le acolo pentru 10-12 minute. Semnul că-s gata: suprafaţa prăjiturilor crapă ca şi pământul în vreme de secetă.
  • Puteţi să adăugaţi siropuri ori sosuri de fructe/caramel la desert, ori o linguriţă de îngheţată.
  • Dacă aveţi fructe de pădure proaspete puteţi obţine combinaţii fantastice.
  • Galerie FOTO Chocolate Lava
  • Galerie FOTO Chocolate Lava
  • Galerie FOTO Chocolate Lava
Dacă aveţi fructe de pădure proaspete puteţi obţine combinaţii fantastice.
1/1