Fondant uşor cu ciocolată

Pentru pasionaţii de ciocolată neagră, delicioasă şi bogată în antioxidanţi, fondantul cu ciocolată este o reţetă rafinată, ideală pentru un desert uşor, fără multe calorii.
Fondant uşor cu ciocolată

Pentru pasionaţii de ciocolată neagră, delicioasă şi bogată în antioxidanţi, fondantul cu ciocolată este o reţetă rafinată, ideală pentru un desert uşor, fără multe calorii. 

Ingrediente:

100 de grame de ciocolată neagră
10 grame de cacao
100 de grame de unt
două ouă
70 de grame de zahăr pudră
50 de grame de făină
½ lingură de praf de copt
o cutie de 500 de grame de îngheţată de vanilie

Mod de preparare:

Ungeţi cu unt şase forme mici de tartă şi încălziţi cuptorul la 210º C.

Topiţi ciocolata la bain-marie şi adăugaţi untul. Luaţi ingredientele de pe foc şi amestecaţi bine.

Bateţi ouăle cu zahărul până ce compoziţia devine cremoasă şi pufoasă, apoi turnaţi amestecul în crema de ciocolată. Adăugaţi făina, cacaua şi pudra de copt, apoi omogenizaţi bine ingredientele.

Turnaţi compoziţia în cele şase forme de tartă şi lăsaţi la rece aproximativ o oră.

Introduceţi formele în cuptorul încins, pentru 6 – 8 minute, până ce prăjiturile încep să capete o crustă.

Serviţi fondantele calde, cu căpşuni proaspete şi îngheţată de vanilie, după gust.

SursaMediafax

Recomandări: