Dulceaţă de pere cu stafide şi coniac

Iată cum poţi prepara o dulceaţă delicioasă cu pere şi stafide, înmiresmată cu aroma proaspătă de coniac, după reţeta lui Chef Paul Siserman!
  • Publicat:
Dulceaţă de pere cu stafide şi coniac

Vrei să pregăteşti o dulceaţă care să îţi răsfeţe simţurile şi să nu lase pe nimeni indiferent? Chef Paul Siserman îţi propune un deliciu cu pere, stafide şi coniac. Iată care sunt paşii de la care nu trebuie să te abaţi!

Pentru aceast tip de dulceţă avem nevoie de:

  • o oală antiaderentă de 10L;
  • 5kg de pere;
  • 750 de grame de zahăr;
  • 750 de grame de stafide;
  • 450ml  de coniac ( folosim coniac, nu vinars ieftin );

La dulceaţă folosim un sirop pe care îl facem din apă şi zahăr. 

Perele trebuie să fie tari, asta pentru a rămâne textura în bucăţelele fierte ( eu nu le dau prin blender). La 750 grame de zahăr folosit adăugăm circa 500 ml de apă. Acestea se fierb la foc mic, dar, când amestecul începe să se închege, se dau la foc iute. Spuma care se formează în timpul fierberii trebuie îndepărtată. Se adaugă în sirop perele proaspete. Pe acestea le-am spălat, le-am crăpat, am scos căsuţa sâmburilor şi le-am tăiat în bucăţele de circa 2-3 cm. După acest proces le lăsăm la fiert în jur de 50 de minute. Adăugăm coniacul (alcoolul se va evapora rapid şi va rămane doar savoarea ), iar cu 5 min înainte de a le lua de pe foc punem stafidele.

Atenţie ! Îndepărtaţi oala de pe foc în momentul în care adăugaţi coniacul!

Se toarnă în borcane care au fost sterilizate înainte (la cuptor, la 150’C). Dulceaţa se lasă întotdeauna să se răcească în cratiţă, nu se toarnă fierbinte în borcane. Pentru a nu se zaharisi, după ce s-a aşezat în borcane, se pune deasupra o foaie de celofan. Dulcea’a se păstrează la temperatura camerei, pentru că la rece se zahariseşte.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Simona TUDORACHE
Simona Tudorache este jurnalist şi redactor al site-ului "Ce se întâmplă, doctore?", având în portofoliu articole şi interviuri cu medici, nutriţionişti şi specialişti în activitate fizică. De asemenea, Simona Tudorache este preocupată şi de zona de lifestyle sănătos, intervievând vedete ...
citește mai mult
Tort de ciocolată: reţetă de post
Tort de ciocolată: reţetă de post
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân