Sorbet de fructe: Deserturi usoare pentru zile fierbinti

Ce poate fi mai racoros si mai delicios decat un sorbet din fructe proaspete facut in casa? Si de ce nu, chiar de catre tine! Iata cateva retete
  • Publicat:
  • Actualizat:

Ce poate fi mai racoros si mai delicios decat un sorbet din fructe proaspete facut in casa? Si de ce nu, chiar de catre tine!

Sorbet de zmeura

Ingrediente: 450 g zmeura proaspata, 100 g zahar, sucul de la o lamaie, 150 ml de apa.
Mod de preparare: Din zmeura se face un piure. Din apa si zahar, se face un sirop care, dupa ce se raceste, se amesteca cu piureul de zmeura si sucul de lamaie. Amestecul se pune la congelator.

Sorbet de mango

Ingrediente: 2 cani de piure de mango, 2 linguri de sirop de zahar, 2 linguri de suc de lamaie proaspat.
Mod de preparare: Siropul se amesteca cu piureul de mango si sucul de lamaie. Amestecul se lasa la rece si apoi se pune la congelator.

Sorbet de cocos

Ingrediente: 50 ml lapte de cocos, 100 g fulgi de nuca de cocos, 125 g de zahar
Mod de preparare: Laptele de cocos si zaharul se amesteca la foc mic pana zaharul se topeste. Apoi se adauga nuca de cocos. Dupa ce amestecul se raceste, se pune la congelator.

Sorbet de piersici proaspete

Ingrediente: 1 kg de piersici decojite, taiate felii, 400 g zahar, 175 ml suc de portocale, 100 ml suc de lamaie.
Mod de preparare: Piersicile se fac piure intr-un blender. Intr-un vas larg se amesteca  zaharul, sucul de portocale si cel de lamaie la foc potrivit pana cand zaharul se topeste. Piureul si siropul se amesteca, iar dupa ce se racesc, se pun la congelator.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Tiramisu cu căpşuni
Tiramisu cu căpşuni
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”