Desertul de post pe care ţi-l propune Chef Ana Consulea

Ţii post, vrei să pregăteşti un desert de post, dar nu ştii ce să alegi. Chef Ana Consulea are soluţia, ai nevoie doar de câteva ingredient şi puţină îndemânare. De asemenea, dacă vrei să îţi aştepţi invitaţii cu o tartă delicioasă, iată care sunt paşii pe care trebuie să îi urmezi!
  • Publicat:
Desertul de post pe care ţi-l propune Chef Ana Consulea

Ţii post, vrei să pregăteşti un desert de post, dar nu ştii ce să alegi. Chef Ana Consulea are soluţia, ai nevoie  doar de câteva ingredient şi puţină îndemânare. De asemenea, dacă vrei să îţi aştepţi invitaţii cu o tartă delicioasă, iată care sunt paşii pe care trebuie să îi urmezi!

Rochers reprezintă probabil desertul de post cel mai uşor de preparat, şi mai e şi gustos pe deasupra. Are la bază doar două ingrediente: baton de migdale şi ciocolată neagră şi este extrem de simplu de preparat. Rochers este desertul potrivit pentru cei care iubesc ciocolata şi nu au foarte mult timp să petreacă în bucătărie. 

Ingrediente:

  •  600 de grame de migdale batoane
  • ·300 de grame de ciocolată neagră 

 

Mod de preparare:

 

  • Se coc batoanele de migdale şi se răcesc.
  • Se toarnă peste ciocolata topită şi răcită la 32 de grade şi se amestecă.
  • Cu o lingură se ia compoziţia şi se pune câte o biluţă pe tavă.
  • Se lasă la temperatura camerei timp de două ore ca să se răcească şi să se stabilizeze ciocolata.

 

Chef Ana Consulea le propune şi celor care nu ţin post un desert ce nu îi poate lăsa indiferenţi: Tartă cu zmeură şi vanilie

Blat de tartă

În mixer frecaţi untul cu zaharul. Adăugaţi faina, pudra de migdale, amidonul, sarea, iar la sfârşit oul. Lăsaţi la frigider 30 de minute, dupa care puneţi compoziţia în forme de 8 cm diametru (pe care le-aţi uns în prealabil cu unt). Înţepaţi fiecare tartă cu o furculiţă  şi lăsaţi din nou la rece 30 de minute. Coaceţi la 180 grade Celsius timp de 12 minute.

Cremă de vanilie

Lăsaţi batoanele de vanilie peste noapte în lapte. Amestecaţi zahărul cu gălbenuşul, adaugaţi amidonul şi amestecaţi din nou, energic. Turnati peste laptele fiert ( din care aţi scos batonul de vanilie curatat) şi puneti totul pe foc. Amestecaţi continuu timp un minut, până începe să se închege. Luaţi de pe foc, adăugaţi untul şi lăsaţi la rece.Acoperiţi la contact cu o folie de plastic.

Ganache de zmeură

Topiţi ciocolata albă. Când aceasta se răceşte pâna la 32 grade Celsius, adaugaţi zmeura şi blendaţi. Adăugaţi untul la temperatura camerei şi blendaţi iar. Turnaţi în semisfere de 4 cm şi congelaţi.

Montaj

Umpleţi tartele cu cremă de vanilie. Răciţi şi puneţi deasupra, în mijloc, semisferă cu ganache de zmeură. Aşezaţi deasupra zmeura proaspătă. Puteţi umple interiorul gol al bucăţilor de zmeură cu piure de zmeură.

 

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Simona TUDORACHE
Simona Tudorache este jurnalist şi redactor al site-ului "Ce se întâmplă, doctore?", având în portofoliu articole şi interviuri cu medici, nutriţionişti şi specialişti în activitate fizică. De asemenea, Simona Tudorache este preocupată şi de zona de lifestyle sănătos, intervievând vedete ...
citește mai mult
Dulceaţă de pere cu stafide şi coniac
Dulceaţă de pere cu stafide şi coniac
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”