Desert spumos cu praline

Acest desert spumos cu praline - o reinventare a clasicului tiramisu - se prepară extrem de repede şi este un deliciu atât pentru ochi, cât şi pentru papilele gustative.
  • Publicat:
Desert spumos cu praline

Acest desert spumos cu praline – o reinventare a clasicului tiramisu – se prepară extrem de repede şi este un deliciu atât pentru ochi, cât şi pentru papilele gustative.

Număr de porţii: cinci

Ingrediente: 250 de grame de brânză mascarpone, 150 de grame de zahăr pudră, 100 de grame de praline cu cremă de alune, 10 pişcoturi, 3 ouă, 150 de mililitri de smântână grasă, 100 de mililitri de cafea espresso, 2 linguri de lichior de cafea, pudră de cacao, fulgi de ciocolată neagră (opţional, pentru decor), fructe proaspete – căpşuni, zmeură, mango, portocale (opţional, pentru decor).

Mod de preparare:

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile se bat spumă cu zahărul, până îşi dublează volumul şi se albesc. Se adaugă brânza şi se amestecă bine.

Într-un alt bol se bate smântâna până devine frişcă, se adaugă compoziţia cu mascarpone, iar apoi albuşurile bătute spumă.

Lichiorul şi cafeaua se amestecă. Fursecurile se înmoaie rapid, unul câte unul, în lichior şi se împart în cinci pahare mari pentru servire.

Pralinele se zdrobesc.

În pahare se distribuie în straturi, peste pişcoturi, crema de brânză şi pralinele.

Paharele se lasă la frigider, cel puţin 12 ore.

La servire se pudrează desertul cu cacao sau se poate decora cu fulgi de ciocolată şi fructe proaspete.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân