CSÎD a încercat – Baton fitness fără zahăr, fără ouă, fără făină cu 0,5 lei.

Cine şi-ar fi închipuit că banana ţine loc de ou, dar şi de zahăr în preparate? Ei bine, am încercat nişte batoane ce au banane şi fulgi de ovăz la bază.
  • Publicat:
  • Actualizat:
CSÎD a încercat - Baton fitness fără zahăr, fără ouă, fără făină cu 0,5 lei.
CSÎD a încercat - Baton fitness fără zahăr, fără ouă, fără făină cu 0,5 lei. foto Mădălina Drăgoi

Din dorinţa de a limita accesul fiului meu de aproape 3 ani la produsele dulci din comerţ ce conţin zahăr din belşug, arome şi conservanţi artificiali – precum biscuiţii, dar şi din dorinţa de a-i cultiva gusturile către hrana simplă, naturală am început să caut alternative la fel de gustoase, dar mult mai simple ca şi compoziţie. Pentru că au avut succes şi la oameni mici şi la oameni mari, vă recomandăm batoanele fitness din banane şi fulgi de ovăz. Opţional se pot pune fructe. Da, sunt dulci!

Aveţi nevoie de două ingrediente – fulgi de ovăz se găsesc în magazinele naturiste dar şi în supermarketuri şi de banane.

Ovaz si banane

Pentru 20 de batoane (mărime medie) am folosit 4 banane şi 700 g fulgi de ovăz. Opţional se pot pune fructe, eu am avut câteva cireşe uitate în frigider, nuci, scorţişoară, cocos, ori seminţe de in etc.

Baton fitness din banane si ovaz

Ingrediente:

  • Fulgi de ovăz
  • Banane coapte dar fără puncte negre
  • Fructe proaspete, uscate sau congelate

Mod de preparare:
Cu ajutorul unui mixer vertical se pasează bananele. Amestecând uşor se adaugă fulgii de ovăz până când se formează un aluat uşor de modelat. Dacă compoziţia este prea lichidă mai adăugaţi fulgi de ovăz, dacă compoziţia este prea solidă, mai pasaţi o banană. Într-o tavă de cuptor se pune o hârtie de copt şi apoi biscuiţii. Se coc la foc mediu circa 45 de minute. Se pot consuma ca atare sau cu lapte ori iaurt. Poftă bună!

baton fitness

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”