Secretul celor mai bune gogoși cu lingura! Se topesc în gură de fragede ce sunt și nu se întăresc

  • Publicat:
Secretul celor mai bune gogoși cu lingura! Se topesc în gură de fragede ce sunt și nu se întăresc
Foto: Paula Rotaru

Dacă ţi-e poftă de ceva dulce şi te-ai săturat de produsele din comerţ, îţi propun să încerci această reţetă foarte simplă şi rapidă de gogoşi cu iaurt! 

De ce gogoşi cu iaurt şi nu cu lapte? Simplu! Pentru că nu trebuie să frămânţi aluatul, să aştepţi să se umfle şi apoi să aşterni în bucătărie un strat generos de făină. Şi, poate cel mai important, pentru că aceste gogoşele sunt atât de fragede încât ţi se topesc în gură şi nici nu trebuie să-ţi faci griji că în următoarele zile se vor întări ca pietrele.

Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie şi cum se prepară gogoşile cu iaurt!

Ingrediente pentru 20 de gogoşi cu iaurt

  • 350 grame de iaurt grecesc 10% grăsime
  • 3 ouă
  • 2 pliculeţe de zahăr vanilat
  • 3 linguri cu zahăr
  • 350 de grame de făină
  • un praf de sare
  • o linguriţă cu vârf de praf de copt (eu am folosit praf de copt cu şofran, pentru un plus de aromă)
  • 2 linguriţe de esenţă de vanilie
  • coaja de la o lămâie mică, dată pe răzătoare
  • ulei de floarea-soarelui
gogoși cu lingura
Foto: Shutterstock

Mod de preparare gogoși cu iaurt

Se amestecă iaurtul cu ouăle bătute, zahărul vanilat, sarea, praful de copt şi coaja de lămâie. Se omogenizează bine, apoi se adaugă treptat făina, încorporând-o în aluat. Amestecă totul cu un tel, astfel încât să nu se formeze cocoloaşe. Aluatul final trebuie să aibă consistenţa unei creme, nici prea tare, nici prea moale.

Pune uleiul într-o tigaie cu pereţi înalţi (eu am ales wokul), cam două degete, şi dă focul la maximum. Lasă uleiul să se încingă bine. Apoi, cu o lingură, ia din aluatul de gogoşi şi toarnă direct în tigaia cu ulei încins (lasă focul mediu, altfel gogoșile rămân crude la mijloc). Nu trebuie să îţi faci griji că nu vor avea aceeaşi mărime sau formă, pentru că gustul este cel care contează. Şi este divin!

Lasă gogoşile să se prăjească circa 1 minut pe fiecare parte, până se rumenesc frumos şi uniform, apoi scoate-le într-un vas în care ai pus prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei. Lasă-le să se răcească, apoi pudrează-le cu zahăr!

Le poţi servi simple, pudrate cu zahăr, cu dulceaţă sau cu ciocolată, alături de o cană de ceai sau cafea!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”